Szilveszter éjszakai mérleg Brüsszelben: 1276 rendőri beavatkozás

Magyarország a biztonságot választja – írta közösségi oldalán Menczer Tamás.

2024. 01. 03. 13:20
New Year's Eve - Berlin
31 December 2023, Berlin: Police officers cross a street not far from Kottbuser Damm. Photo: Paul Zinken/dpa (Photo by Paul Zinken / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára közösségi oldalán osztott meg egy bejegyzést, amelyben összegezte a szilveszter éjszaka eseményeit Brüsszelben.

Menczer Tamás azt írta: 

Szilveszter éjszakai mérleg Brüsszelben: 1276 rendőrségi beavatkozás, 663 riasztás a mentőknél, 32 felgyújtott autó, 59 felgyújtott kuka, 47 esetben a rendőröknek kellett védeniük a tűzoltókat.

Az államtitkár kiemelte:

Magyarország a BIZTONSÁGOT választja. Megvédjük a biztonságunkat, nem leszünk bevándorlóország!

Ahogy arról lapunk is beszámolt, a tavalyi zavargások után fokozott rendőri készültséggel várták a szilvesztert Berlinben is – a hatóságoknak pedig akadt is bőven munkája a német fővárosban. Az első jelentések szerint több mint háromszáz rendbontót tartóztattak le a német fővárosban 2023 szilveszterén, és több mint 750 esethez riasztották a tűzoltókat, és körülbelül ötszáz esethez a 2024-es év első másfél órájában.

Borítókép: Rendőrök Berlinben szilveszter éjszaka (Fotó: DPA / AFP / Paul Zinken)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.