Szomorú hírt jelentett be a Hamász a túszokkal kapcsolatban

A következő napokban kiterjesztik az izraeliek elleni csapásokat.

Forrás: MTI2024. 01. 15. 6:42
null
Jeruzsálem, 2023. december 12. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-i Izrael elleni fegyveres támadásakor túszul elhurcolt emberek hazahozatalát követelik hozzátartozók a jeruzsálemi miniszterelnöki hivatalhoz vonulva 2023. december 12-én. MTI/EPA/Abir Szultan Fotó: Abir Szultan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Abu Ubaida, a Hamász iszlamista palesztin szervezet szóvivője vasárnap közölte: 

sok izraeli túsz sorsa ismeretlen, feltehetően meghaltak.

A szóvivő a túszok esetleges haláláért Izraelre hárította a felelősséget.

A Hamász és Izrael közötti háború kitörése utáni századik napon Ubaida hosszú távollét után a televíziónak nyilatkozva azt is hozzátette, hogy semmilyen tárgyalásnak nincsen értelme, amíg le nem állítják az izraeli agressziót.

Ubaida közölte, hogy a háború alatt a Hamász fegyveres szárnyának harcosai mintegy ezer izraeli harckocsit támadtak meg és tettek harcképtelenné.

A támadások kiszélesítésének eshetőségéről szólva Abu Ubeida kijelentette, hogy az ellenállási frontok több részéről jelezték: a következő napokban kiterjesztik az izraeli ellenség elleni csapásokat.

 

Borítókép: A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-i Izrael elleni fegyveres támadásakor túszul elhurcolt emberek hazahozatalát követelik hozzátartozók a jeruzsálemi miniszterelnöki hivatalhoz vonulva 2023. december 12-én (Fotó: MTI/EPA/Abir Szultan)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.