Washingtonnak elfogyott a pénze az orosz–ukrán háborúhoz + videó

Nincs már eszköze Ukrajna támogatásához az Egyesült Államoknak.

2024. 01. 04. 18:59
White House Media Briefing Held By Press Secretary Jean-Pierre And NSC Strategic Communications Coordinator Kirby
WASHINGTON, DC - JANUARY 03: White House National Security Council Coordinator For Strategic Communications John Kirby talks to reporters in the Brady Press Briefing Room at the White House on on January 03, 2024 in Washington, DC. The White House announced that President Joe Biden will travel to South Carolina next Monday. Chip Somodevilla/Getty Images/AFP (Photo by CHIP SOMODEVILLA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: Getty Images /AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyesült Államoknak már nincs eszköze Ukrajna további támogatására – mondta John Kirby, a Fehér Ház nemzetbiztonsági szóvivője egy sajtótájékoztatón. Kirby megjegyezte, hogy a legutóbbi segélycsomagot, amelyet Joe Biden elnök írt alá december végén, még nem szállították le teljesen Ukrajnának. Úgy vélte, erre még heteket kell várni.

Már hetek óta figyelmeztették Ukrajnát is

Emlékezetes, Antony Blinken külügyminiszter még december végén bejelentette, hogy 2023-ban egy utolsó, 250 millió dolláros katonai segélycsomagot utalnak át Ukrajnának. Ahogy a Fehér Ház figyelmeztetett, ez kimeríti a Kijev támogatására rendelkezésre álló forrásokat. Addig nem lesz új fegyver- és lőszerszállítmány, amíg a kongresszus el nem fogadja a kiegészítő finanszírozást.

A republikánusok ugyanakkor azt mondták, hogy addig nem támogatják az ukránok pénzelését az orosz–ukrán háborúban, amíg Joe Biden kormánya nem változtat az amerikai határ védelmével kapcsolatos megközelítéseken, és nem kezd valamit a migrációs krízissel.

Borítókép: John Kirby, a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának stratégiai kommunikációért felelős koordinátora (Fotó: Chip Somodevilla/Getty Images/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.