Botrány és felfordulás a demokrata képviselő előadásán

Kiabálásba torkollott Alexandria Ocasio-Cortez demokrata politikus előadása Queensben. A képviselőt azzal vádolták meg, hogy szavazói elé helyezi a migránsokat. Két férfit kivezettek a teremből.

2024. 02. 25. 21:51
New York
New York Fotó: pexels Forrás: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyértelműen támogatjuk a progresszív bevándorlási politikát, amely üdvözöl minden szomszédot – fejtette ki Alexandria Ocasio-Cortez demokrata párti politikus, akinek New Yorkban, Queensben megzavarták a Green New Deal programról tartott előadását a Breitbart amerikai hírportál szerint.

Miközben beszélt, bekiabált egy férfi és megvádolta, hogy az illegális bevándorlókat előnyben részesíti saját választópolgáraival szemben. A férfi Jonathan David Rinaldi, aki szintén indul a képviselői posztért. Emelt hangon kérte számon a képviselőn azt, hogy a New York-i lakásügyi hatósággal összejátszva a politikusok migránsok részére utalják ki a lakásokat. 

Egy szót sem szólt az erőszakos venezuelai migránsokról

– ezt már egy másik férfi kiabálta, aki a határpolitikát és az illegális bevándorlók befogadását kérte számon a politikuson, majd folytatta:

Csak az illegális migránsok és a szavazataik érdekelnek. Nem törődsz a választóiddal!

Miközben a biztonsági személyzet kikísérte Rinaldit a teremből, még Ocasio-Cortez fejéhez vágta, hogy

mindannyiunkat elárulnak azok az emberek, akik illegális bevándorlókat hoztak ide szavazni.

A férfi arra célzott, hogy a New York-i városi tanács 2021-ben hozott egy jogszabályt, mely szerint 30 napig szavazati joggal rendelkezik a Egyesült Államokban tartózkodó nem állampolgár is a képviselő-testületi és polgármester választásokon. 2022-ben New York jelenlegi polgármestere, Eric Adams elfogadta ezt, de a bíróság megsemmisítette a jogszabályt.

Ahogy lapunk is beszámolt róla, New York városára egyre nagyobb terhet ró az illegális bevándorlók ellátása és a város közbiztonsága is jelentősen romlott, egyre több brutális bűntény kapcsolódik migránsszállókhoz. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.