A sokgyerekes migráns családok nagyon jól járnak az új tervezettel

A New York-i 53 millió dolláros kísérleti programban a migráns családok előre feltöltött hitelkártyát kapnak élelmiszer-vásárlásra. Az adófizetők pénzéből finanszírozott programban feltűnő összefonódások vannak a megbízott cégek és a városháza között.

2024. 02. 21. 21:41
null
Washington, 2022. szeptember 15. Két busszal szállított dél- és közép-amerikai illegális bevándorlók érkeznek Kamala Harris amerikai alelnök hivatalos washingtoni rezidenciájához, az Egyesült Államok Haditengerészeti Obszervatóriumához 2022. szeptember 15-én. A legfeljebb száz migránst az illegális bevándorlást ellenzõ Greg Abbott texasi kormányzó buszoztatta a texasi Eagle Passból az alelnöki rezidenciához. MTI/EPA/Jim Lo Scalzo Fotó: Jim Lo Scalzo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kísérleti program indult New Yorkban, amiben a migráns családok előre feltöltött hitelkártyákat kapnak és abból élelmiszert és babaápolási termékeket tudnak vásárolni – számolt be a The New York Post című amerikai lap. A feltöltött összeg nagysága a család létszámától függ, egy két 17 éven aluli gyermekkel rendelkező illegális bevándorló család évi 15200 dollárhoz is hozzájuthat így. A várandós nők további pluszösszeget kapnak.

A The New York Post hozta azt is nyilvánosságra, hogy a város vezetése több millió dolláros szerződést kötött a New Jersey-i Mobility Capital Finance banktársasággal, továbbá az is felháborodást váltott ki, hogy szintén a programban hasonló összegért szerződött az adófizetők pénzéből szállodákkal és vendéglátóhelyekkel. Kérdésként merült fel, hogy Eric Adams, New York polgármestere milyen kapcsolatot ápol a különböző szerződött cégekkel. 

Nincs más kapcsolat, mint egy szakmai kapcsolat

– reagált a városháza.

A New Jersey-i Mobility Capital Finance társasággal két már meglévő projektje is fut a városvezetésnek, a Coaxum céggel is feltűnően szoros a kapcsolat.

Ha a program sikeres lesz, akkor tovább bővítik a benne résztvevő családok számát. Eközben egyre nagyobb gondot okoz, hogy rengeteg migráns a bűnözéssel akar még több pénzt szerezni.

Borítókép: Illegális bevándorlók (Fotó: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.