Brutális nemi erőszakot követtek el kiskorú bevándorlók Olaszországban

Egész Szicíliát megrázta a hír, miszerint hét egyiptomi származású fiú a barátja szeme láttára súlyosan megbecstelenített egy tizenhárom éves lányt.

2024. 02. 05. 12:49
null
Bari, 2023. december 30. Illegális bevándorlók regisztrálnak, miután az õket szállító Ocean Viking hajó kikötött a dél-olaszországi Bariban 2023. december 30-án. A civilhajó összesen 244 migránst vett fedélzetére a líbiai partok közelében. MTI/EPA/ANSA/Donato Fasano Fotó: Donato Fasano
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csoportosan követtek el erőszakot egy tizenhárom éves lányon kiskorú bevándorlók. A szicíliai Cataniában élő egyiptomi fiatalok egy köztéri parkban támadtak rá a lányra és barátjára.

A hatóságoknak rövid időn belül sikerült azonosítani az elkövetőket. A szörnyű bűncselekményre reagáltak a politikusok is, akik elrettentő büntetést szorgalmaznak. 

A fiatal pár a Catania belvárosában található parkban a Villa Belliniben sétált, amikor a csoportba verődött egyiptomi fiúk megtámadták, s egy nyilvános illemhelyre hurcolták őket. A fiút lefogták, megfenyegették és megverték, a lányt pedig a szeme láttára többen egymás után megbecstelenítették.

Az agresszió fényes nappal történt, a fiatal pár hiába kiabált segítségért, senki sem avatkozott be. A térfigyelő kamerák azonban rögzítették az agressziót, és a hatóságoknak 48 óra leforgása alatt sikerült a tettesek nyomára akadni. Sajtóinformációk szerint az elkövetők a cataniai, kiskorúak számára fenntartott befogadóközpontban éltek, bár voltak köztük olyanok is, akik már betöltötték a 18. életévüket. 

A Földközi-tengeren keresztül érkeztek Olaszországba, de mivel a regisztráció során kiskorúnak vallották magukat, lehetetlen volt kitoloncolni őket az országból. 

A statisztikák szerint aggasztóan megemelkedett a kiskorúak által elkövetett nemi erőszakok száma az országban. A fiatalok gyakran rögzítik mobiltelefonjaikkal az agressziót, és barátaik között is megosztják a felvételeket, nem érzik tettük súlyosságát.

A kormánypártok elrettentő büntetést szorgalmaznak a fiatal lányt meggyalázó kiskorú bevándorlókra. A Liga kémiai kasztráció bevezetését sürgeti a szexuális erőszakot elkövetőkre és pedofilokra vonatkozóan. A politikusok szerint felháborító, hogy az olasz állam fedezte az egyiptomi fiatalok taníttatását és eltartását, ők pedig így hálálják meg a befogadást. 

Giorgia Meloni miniszterelnök különösen fájdalmasnak nevezte, hogy éppen Szent Ágota, szűz és vértanú, Catania védőszentjének ünnepére készülve történt az eset. A második században élt Szent Ágota pontosan női tisztasága megőrzése miatt vállalta a mártírhalált. Meloni szolidaritásáról biztosította az áldozatokat, majd ígéretet tett arra, hogy az állam megfelelő büntetésben részesíti az elkövetőket. 

Nem ez az első eset, hogy kiskorú bevándorlók nemi erőszakot követnek el fényes nappal. Novemberben Bolognában hasonló eset történt. Akkor egy harmincéves nőt támadott meg egy 15 éves észak-afrikai bevándorló.

Borítókép: Illegális bevándorlók regisztrálnak, miután az őket szállító Ocean Viking hajó kikötött a dél-olaszországi Bariban 2023. december 30-án. A civil hajó összesen 244 migránst vett fedélzetére a líbiai partok közelében (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Donato Fasano)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.