Buszmegállóban várakozó izraeliekre nyitottak tüzet

A támadót agyonlőtték, a rendőrség keresi az elkövető esetleges társait.

Forrás: MTI2024. 02. 16. 13:21
null
Jeruzsálem, 2022. november 23. Izraeli rendõrök az egyik robbantásos merénylet helyszínén, egy jeruzsálemi buszmegállóban 2022. november 23-án. Két helyszínen robbantásos merényletet követtek el Jeruzsálem környékén, egy ember életét vesztette, hárman életveszélyesen, tízenöten kevésbé súlyosan megsebesültek. MTI/EPA/Atef Szafadi Fotó: Atef Szafadi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tüzet nyitott egy fegyveres egy izraeli buszmegállóban várakozókra, egy embert megölt, öt másikat pedig megsebesített Gedera közelében péntek délben – jelentette a katonai rádió. A merénylő az autójával a Gedera melletti forgalmas kereszteződéshez hajtott, majd kiszállt, és lőni kezdett a buszmegállóban várakozókra. A támadót egy katona agyonlőtte.

Az egyik áldozat, egy húsz év körüli férfi életveszélyesen megsérült, s később a kiérkező mentők nem tudták megmenteni életét. A környező kórházakba szállították a többi sebesültet, köztük három súlyos esetet – egy kisfiút, egy fiatal fiút és egy idősebb férfit –, valamint egy közepesen és egy enyhébben sérült izraelit. A rendőrség nagy erőkkel átvizsgálta a környéket az elkövető esetleges társai után kutatva.

 

Borítókép: Izraeli rendőrök az egyik robbantásos merénylet helyszínén, egy jeruzsálemi buszmegállóban 2022. november 23-án (Fotó: MTI/EPA/Atef Szafadi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.