Clinton háborús bűnös

Nem túl népszerű a New York-i Columbia Egyetem diákjai körében Hillary Clinton volt amerikai külügyminiszter. Egy előadásán belefojtották a szót és háborús bűnösnek nevezték, korábban pedig népirtás támogatásával vádolták ugyanott.

Forrás: Fox News2024. 02. 10. 13:46
CLINTON, Hillary
Berlin, 2020. február 25. Hillary Clinton volt amerikai külügyminiszter a Nanette Burstein rendezõ által készített Hillary címû film bemutatója alkalmából tartott sajtótájékoztatón a 70. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon 2020. február 25-én. MTI/EPA/Ronald Wittek Fotó: Ronald Wittek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem várt incidens történt, amikor a volt amerikai külügyminiszter és elnökjelölt a New York-i Columbia Egyetem előadótermének színpadára lépett – számolt be róla a Fox News amerikai televíziós hálózat.

Hillary Diane Rodham Clinton, maga háborús bűnös!

– kiáltotta egy férfi a döbbent politikusnak.

 

Líbia népe, Irak népe, Szíria népe, Jemen népe, Palesztina népe, valamint Amerika népe soha nem fog megbocsátani önnek

– folytatta a férfi, akit az egyetem dékánja végül eltávolíttatott a teremből, de még eközben is kiabált, többek között 

azzal fenyegette az amerikai diplomácia korábbi fejét, hogy „égni fog”.

Az incidenst követően Clinton végre megkezdte a konfliktuszónákban elkövetett nemi erőszakról szóló beszédét, de másodszor is félbeszakították.

 

A volt külügyminiszter nem először részesül hasonló fogadtatásban. Néhány héttel ezelőtt szintén a Columbia Egyetemen tartott volna órát, amikor a terembe menet népirtás támogatásával vádolták az Izrael-ellenes tüntetők.

Borítókép: Hillary Clinton volt amerikai külügyminiszter (Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.