Egy lakás árát érő Pokémon-kártyagyűjteményt loptak el + videó

Amatőr hibát követtek el a bűnözők.

Forrás: Bild.de2024. 02. 03. 16:11
null
Pokemon trading cards are diplayed on shelves at a local Target store in Los Angeles, California on May 14, 2021. US retail giant Target announced Friday it was suspending sales of Pokemon and other trading cards amid concerns that a buying frenzy is threatening the safety of shoppers and staff. (Photo by Chris DELMAS / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pár francia bűnöző túl komolyan vette a Pokémon című rajzfilm híres mondatát, azazhogy „szerezd meg hát mind” − ők meg is próbálták, bár nem éppen becsületes módon, hanem elloptak több mint százezer Pokémon-kártyát.

Az elkövetők betörtek egy Rennes melletti kis házba, ahol egy Pokémon-rajongó és gyűjtő él, akinek szabályos kártyabirodalma van a népszerű animekártyákból, hiszen több mint 200 ezer darab volt a házában.

A gyűjtőt megverték és kényszerítették, hogy adja oda a lapjait. Az elkövetők a gyűjtemény mintegy felét szemeteszsákokba pakolták, és a zsákmánnyal együtt elmenekültek. 

Az elrabolt kártyák becsült értéke 100 ezer euró volt, ami nem is számít olyan soknak egy ilyen gyűjteménynél.

A két elkövetőt végül elkapták és a napokban börtönre ítélték őket. Az egyikük két évet, a másik pedig egy év elzárást kapott. A harmadik társuk feltételes börtönbüntetést kapott, akinek a kezébe adták az egyik táskát tele kártyákkal, de ő magában a rablásban nem vett részt.

A rendőrség azt is elmondta, hogyan tudták őket viszonylag gyorsan elfogni: elkövettek egy amatőr hibát. Menekülésük közben néhány szemeteszsák kiszakadt, a földre estek a kártyák, és nem szedték össze őket, így ujjlenyomat alapján könnyen be lehetett a tetteseket azonosítani.

Borítókép: Pokémon-kártyák (Fotó: Chris Delmas/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.