Egy szinte gyerek szíriai migráns brutálisan megvert egy chemnitzi főorvost

Egy 13 éves, már a rendőrök által is jól ismert szíriai fiatal brutálisan megvert egy elismert orvost Chemnitzben, és a kora miatt ismét megússza a dolgot.

Forrás: Bild2024. 02. 26. 19:10
Federal police apprehend migrants who entered the country without permission
migráns
11 October 2023, Brandenburg, Roggosen: Officers of the Federal Police stand in front of an unauthorized migrant (M). who was apprehended near Forst (Lausitz). During several operations in and around Forst, Brandenburg, the Federal Police apprehended at least 64 migrants who had entered the country without permission on Wednesday. Among them were two women and six unaccompanied minors, the rest were mostly young men, according to Jens Schobranski, the spokesman in charge of the Federal Police. (to dpa "Dozens of migrants apprehended in border area in southern Brandenburg") Photo: Patrick Pleul/dpa (Photo by PATRICK PLEUL / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: PATRICK PLEUL / DPA / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nincs jogalap a büntetőeljárás lefolytatására, mivel a szóban forgó gyermek 14 év alatti, tehát nem büntethető – idézte a Bild német napilap az ügyészség szóvivőjét.

Az erőszakos szíriai fiú múlt csütörtökön reggel 15 éves iráni társával közösen brutálisan megverte a zeisigwaldi klinika orvosigazgatóját. Mindkét elkövető jól ismert a rendőrség előtt. Nem sokkal a bűncselekmény előtt egy másik férfit is megtámadtak.

A mindössze 13 éves elkövető a családjogi bíróság döntése értelmében ezúttal egy zárt gyermekotthonba kerül, hogy az indoklás szerint ott segítsenek neki a mentális problémáin.

Horvatország migráns
Fotó:  AFP/Damir Sencar

A bűncselekmény a városháza közelében történt, ahol az elmúlt hónapokban jelentősen megszaporodott a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények száma. A chemnitzi rendőrség ezért már egy különleges egységet is létrehozott az erőszak megfékezésére. 

A város legutóbb tavaly szeptemberben került a címlapokra, miután mintegy húsz migráns német gyerekekre támadt.

Borítókép: Illegális bevándorló előtt állnak a szövetségi rendőrség tisztviselői (Fotó: DPA/Patrick Pleul/dpa Picture-Alliance via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.