Ellenséges drónok támadtak Szíriában

A hadsereg hét drónt semmisített meg az ország középső részén lévő Hama, valamint az északnyugati Idlíb tartomány fölött – jelentette vasárnap az ország állami médiája a védelmi tárca bejelentésére hivatkozva.

Forrás: MTI2024. 02. 25. 11:30
null
Izrael, 2024. február 19. Katonai drón repül a libanoni-izraeli határ felett 2024. február 19-én. A Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei 2023. október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, az izraeli haderõ pedig válaszul légi és szárazföldi hadmûveleteket hajt végre a Gázai övezetben. MTI/EPA/Atef Szafadi Fotó: Atef Szafadi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A minisztérium Facebookon is közzétett tájékoztatása szerint a drónokat „terroristák” lőtték ki és támaszpontokat, valamint falvakat céloztak. Bár Damaszkusz egyelőre nem nevezte meg, mely országot vagy csoportot gyanúsítja a dróntámadással, az utóbbi időben többször a szomszédos Izraelt tette felelőssé a területét ért légitámadásokért.
Izrael az utóbbi években számos légicsapást mért szíriai célpontokra, a hadsereg, valamint a damaszkuszi kormánnyal szövetséges erők, köztük a Hezbollah libanoni síita szervezet infrastruktúrája ellen. Az izraeli vezetés többször leszögezte: mindent megtesz azért, hogy Irán ne vethesse meg a lábát Szíriában, különös tekintettel a Golán-fennsík térségére.

Borítókép: Katonai drón repül a libanoni–izraeli határ felett 2024. február 19-én. A Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei 2023. október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, az izraeli haderő pedig válaszul légi és szárazföldi hadműveleteket hajt végre a Gázai övezetben (Fotó: MTI/EPA/Atef Szafadi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.