Elon Musk elárulta, ki nyeri az orosz–ukrán háborút

Annak a törvényjavaslatnak az ellenzői beszélgettek egy fórumon, amely további segítséget nyújtana Ukrajnának az oroszok elleni háborúban. Elon Musk és republikánus politikusok az orosz–ukrán háborút érintő kérdésekben vitáztak.

2024. 02. 13. 17:57
MUSK, Elon
Brzezinka, 2024. január 22. Elon Musk dél-afrikai-amerikai milliárdos üzletember látogatást tesz az egykori auschwitz-birkenaui náci koncentrációs táborban a lengyelországi Oswiecimben 2024. január 22-én, öt nappal a tábor felszabadításának 79. évfordulója elõtt. MTI/EPA-PAP/Zbigniew Meissner Fotó: Zbigniew Meissner
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vlagyimir Putyin orosz elnök semmilyen körülmények között nem szenved vereséget az orosz–ukrán háborúban, ezt Elon Musk amerikai üzletember jelentette ki, akit a Bloomberg idézett. Az üzletember az X Spaces fórumon tartott beszélgetésen bírálta a Nyugat azon törekvését is, hogy Putyint elűzzék az elnöki székből.

A beszélgetésen annak a törvényjavaslatnak az ellenzői vettek részt, amely további segítséget nyújtana Ukrajnának a két évvel ezelőtt kezdődött teljes körű orosz invázió elleni küzdelem folytatásához. A fórumon többek között a wisconsini Ron Johnson, az ohiói J. D. Vance és a Utah állambeli Mike Lee, valamint Vivek Ramaswamy, egy korábbi republikánus elnökjelölt és David Sacks, a Craft Ventures társalapítója is részt vett.

Musk megjegyzéseivel egyetértett Ron Johnson, aki szerint Putyin nem fog veszíteni Ukrajnában. Úgy vélte, azok, akik ukrajnai győzelmet várnak, fantáziavilágban élnek.

Ez a kiadás nem segít Ukrajnának. A háború meghosszabbítása nem segít Ukrajnának – válaszolta Elon Musk a beszélgetésen. Musk egyébként már korábban is hasonlóan nyilatkozott az X-en, kételkedve abban, hogy Ukrajna képes megnyerni az orosz–ukrán háborút, és gúnyolódott Volodimir Zelenszkij ukrán elnökön, és azon, ahogy segélyekért könyörög.

Borítókép: Elon Musk dél-afrikai–amerikai milliárdos üzletember (Fotó: MTI/EPA-PAP/Zbigniew Meissner)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.