Késes támadás Gdanskban

Késes támadás történt vasárnapra virradóra az észak-lengyelországi Gdansk egyik szórakozóhelye előtt, hatan megsebesültek, az ügyben egy magyar állampolgárt is őrizetbe vettek.

2024. 02. 25. 13:08
Fotó: Damian Barczak: https://www.pexels.com/hu-hu/foto/varos-epuletek-epiteszet-szallitas-12883670/
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Gdansk központjában zajlott éjszakai, késekkel vívott harc során megsérültek élete nincs veszélyben. A Radio Gdansk riportere nem hivatalosan úgy értesült, hogy két férfi állapota súlyos, kettő közepesen, egy pedig könnyebben sérült meg. Többek között hasi sebeik vannak, de eszméletüknél vannak, és a gdanski kórházakban ápolják őket. Egy sérültet már hazaengedtek. 

Lehetséges, hogy ma kihallgatják az áldozatokat. Nem hivatalosan úgy tudni, hogy a konfliktus egy cigaretta miatti vitával kezdődött, ami verekedéssé fajult, amiben többen is vettek részt.

A 24 éves magyar állampolgár mellett egy 30 éves lengyel állampolgárt vettek őrizetbe – derült ki Magdalena Ciska, a gdanski rendőrkapitányság szóvivőjének tájékoztatásából.
A hat sebesült kórházba került, egyet pedig már hazaengedtek.
A gdanski magyar főkonzulátus az MTI-vel azt közölte, hogy a nyomozás és a gyanúsítottak kihallgatása folyamatban van, a rendőrség egyelőre nem kíván részletes információkat megosztani. A közlemény szerint a helyi hatóságok a főkonzulátus munkatársának kérdésére megerősítették: nem terrortámadásnak, hanem „szokványos gyilkossági kísérletnek” minősítik a történteket.

Borítókép: Illusztráció, Gdansk (Fotó: Damian Barczak/www.pexels.com)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.