Háborús állapotok Brüsszelben – összecsapások a belga fővárosban + videó

Valóságos háborús állapotok uralkodnak Brüsszel belvárosában, ahol a tüntető gazdák többször is összecsaptak a rendőrökkel. A tiltakozók az uniós agrárpolitika ellen demonstrálnak napok óta.

2024. 02. 01. 20:04
null
Brüsszel, 2024. február 1. Az EU mezõgazdasági politikája ellen tiltakozó gazdák égõ útakadály mellett ülnek az Európai Parlament brüsszeli épületénél 2024. február 1-jén, az EU-tagországok állam- és kormányfõinek rendkívüli találkozója idején. MTI/AP/Thomas Padilla Fotó: Thomas Padilla
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megostromolták a dühös gazdák az Európai Unió és Belgium fővárosát. Az uniós agrárpolitika miatt egyre lehetetlenebb helyzetbe kerülő gazdák Brüsszelben tüntettek, ahol az uniós kormány- és államfőket tömörítő Európai Tanács tartott csúcstalálkozót. 

Az ülés alatt a gazdák tojásokkal és kövekkel dobálták meg az Európai Parlament épületét, a rohamrendőrök ezért vízágyúkkal próbálták megakadályozni az események elfajulását. Brüsszel belvárosa most inkább hasonlít egy háborús övezetre, mint egy békés fővárosra.

A gazdák sürgetik a vezetőket, hogy tegyenek többet az agrárszektor megsegítésére az adók, az emelkedő költségek és az olcsó import miatt. 

Borítókép: Az EU mezőgazdasági politikája ellen tiltakozó gazdák égő útakadály mellett ülnek az Európai Parlament brüsszeli épületénél 2024. február 1-jén, az EU-tagországok állam- és kormányfőinek rendkívüli találkozója idején (Fotó: MTI/AP/Thomas Padilla)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.