Halálos lövések a bíróság előtt

Egy nő és egy férfi meghalt Montpellier bírósága előtt. Nem terrorcselekmény történt. Válóperrel kapcsolatos meghallgatásra érkezett a két személy, amikor a férfi először lelőtte feleségét, majd önmagával is végzett.

2024. 02. 20. 19:17
FRANCE-JUSTICE-CRIME-POLICE French municipal police stand near their vehicles in a cordonned-off area around the Judicial Court after two people died in a shooting in Montpellier on February 20, 2024. A woman and a man were shot dead, according to the authorities, who ruled out the terrorist motive in favor of feminicide followed by suicide. (Photo by Pascal GUYOT / AFP) Fotó: Europress/AFP/Pascal Guyot
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Meghalt egy nő és egy férfi kedden a dél-franciaországi Montpellier bírósága előtt – közölte a helyi prefektúra, kizárva a terrorcselekmény lehetőségét. A rendőrség feltételezése szerint a férfi előbb lelőtte a volt párját, majd öngyilkos lett.

A rendőrséget kora délután riasztották, 

miután lövések dördültek el a montpellier-i bíróság előtt

– írta a prefektúra az X közösségi oldalon. 

Nem terrorizmussal van dolgunk, hanem egy olyan üggyel, amelyben egy válófélben lévő férfiról és nőről van szó 

– idézett egy rendőrségi forrást az AFP hírügynökség. A pár meghallgatásra érkezett a bíróságra a válásuk kapcsán, mindketten hatvan év körüliek voltak a forrás szerint.

– Elborzaszt a nőgyilkosság, amely ma délután történt a montpellier-i bíróság előtt. Minden gondolatom az áldozaté és családjáé. Teljes támogatásomról biztosítom a bíróság dolgozóit – írta az X közösségi oldalon Éric Dupond-Moretti igazságügyi miniszter. Ebben az évben ez volt a 33. párkapcsolaton belüli erőszak következtében történt nőgyilkosság Franciaországban, ahol tavaly egész évben 103 hasonló eset történt.

Borítókép: Helyszínelnek a rendőrök a franciaországi Montpellier bírósága előtt (Fotó: Pascal Guyot/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.