Keserű nap az utasoknak

Komoly fennakadásokat okozott szerdán öt németországi repülőtéren a földi kiszolgáló személyzet sztrájkja, amelyet a Lufthansa légitársasággal fennálló bérvita miatt tartottak.

2024. 02. 08. 6:45
null
Frankfurt, 2024. február 1. Utasok várakoznak a Lufthansa német légitársaság pultjánál a frankfurti repülõtéren 2024. február elsején. A szolgáltatási ágazat szakszervezeti szövetsége (ver.di) felhívására a repülõtéri biztonsági szolgálatok dolgozói egész napos sztrájkot hirdettek számos német nagyváros repterén. MTI/EPA/Ronald Wittek Fotó: Ronald Wittek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német légitársaság kénytelen volt a megközelítőleg ezer menetrend szerinti járatának kilencven százalékát törölni a munkabeszüntetés miatt. A Lufthansa szerint mindez százezer utast érintett.

A Lufthansa légitársaság egyik utasszállító repülőgépe a frankfurti repülőtéren 2024. január 31-én(Fotó: MTI/AP/Michael Probst)

A Lufthansa két legnagyobb csomópontján, Frankfurt és München repülőterein a megszokott járatszám kevesebb mint fele indult el.

A szolgáltató ágazatok dolgozóit képviselő Ver.di Frankfurt, München, Hamburg, Berlin és Düsseldorf repülőterein szólította fel munkabeszüntetésre a földi kiszolgáló személyzetet. A szakszervezet a sztrájk kiterjesztését helyezte kilátásba, amennyiben a légitársaság vezetése nem javít jelentősen jelenlegi bérajánlatán.

A mostani, 27 órás sztrájk várhatóan csütörtök reggel hét óráig tart. A Lufthansa mindemellett harminc csütörtök reggeli járatot törölt Frankfurtban és Münchenben.

Michael Niggemann, a Lufthansa személyzeti osztályának vezetője az utasok számára keserű napról beszélt a ZDF közszolgálati televíziónak. Hozzátette, hogy a Ver.di eszkalációja szükségtelen volt.

Borítókép: Utasok várakoznak a Lufthansa német légitársaság pultjánál a frankfurti repülőtéren 2024. február elsején (Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.