Nagy bejelentést tett Eva Kaili

Kiderült, indulni fog-e a júniusi európai parlamenti választásokon.

2024. 02. 09. 21:13
KAILI, Eva
Strasbourg, 2023. július 11. A korrupciós botrányba keveredett Eva Kaili görög szocialista párti képviselõ, az Európai Parlament (EP) volt alelnöke az uniós törvényhozás plenáris ülésén Strasbourgban 2023. július 11-én. A korábban vizsgálati fogságban levõ Kailit április 14-én a brüsszeli Haren börtönbõl házi õrizetbe helyezték a belga fõvárosban, majd késõbb EP-képviselõi jogköre gyakorlását is engedélyezték. Az idõközben leváltott EP-alelnököt még 2022. december 9-én tartóztatták le a belga hatóságok a Katar-gate néven elhíresült korrupciós ügyben indított nyomozás során. MTI/EPA/Julien Warnand Fotó: Julien Warnand
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hamarosan lejár a brüsszeli korrupciós botrány egyik kulcsszereplőjének, Eva Kailinek a mandátuma, ám ügyvédje pénteken közölte, az idei európai parlamenti választásokon nem fog indulni, és még azt sem tudni, hogy Brüsszelben marad-e, vagy visszatér Görögországba – számolt be a Politico brüsszeli hírportál.

A szociáldemokrata politikus mentelmi jogát kedden függesztették fel.

Kailit 2022 decemberében vették őrizetbe, korrupcióval, pénzmosással és bűnszervezetben való részvétellel vádolják.

Borítókép: A korrupciós botrányba keveredett Eva Kaili görög szocialista párti képviselő, az Európai Parlament (EP) volt alelnöke (Fotó: MTI/EPA/Julien Warnand)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.