Orosz–ukrán háború: Kijevet támadták az oroszok

A város vezetője a támadásról a Telegram-oldalán számolt be, hozzátéve, hogy a légvédelem működik.

2024. 02. 15. 12:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb rakétatámadás érte Ukrajnát. A támadás kombinált volt. Különböző típusú rakétákat küldtek Kijevre. Ezek különböző irányokból érkeztek a város felé. Erről a KMVA, azaz a Kijevi Városi Katonai Közigazgatás számolt be.

„Robbanások a városban. A légvédelem működik. Ne hagyják el az óvóhelyeket!” 

– figyelmeztetett Vitalij Klicsko csütörtök reggel negyed hétkor a Telegram csatornáján. A légiriadót végül 7.02-kor törölték, írta meg a Vechirniy Kyiv.

A légiriadó a fővárosban több mint két órán át tartott. Az összes Kijev felé repülő ellenséges rakétát megsemmisítette az ukrán hadsereg. A legfrissebb információk szerint a fővárosban nem voltak se áldozatok, se károk. A város a továbbiakban is normálisan működik.

 

Borítókép: Orosz dróntámadásban megsérült lakását nézi meg egy nő egy kijevi lakóházban 2023. december 22-én (Fotó: MTI/EPA/Oleh Petraszjuk)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.