Reagált az orosz nagykövetség a Budapestre szervezett ukránbarát tüntetésre

Orosz híradások szerint a neonácinak tartott Szabadságot Oroszországnak Légió retorikáját használják a szervezők.

2024. 02. 16. 13:03
Oroszország budapesti nagykövetsége (Fotó: Wikipédia)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nagykövetség tájékoztatást kapott arról, hogy az úgynevezett „budapesti orosz közösség” nevében „háborúellenes”, de valójában ‒ ukránbarát szlogenekkel tüntetésre készülnek – közölte Telegram-csatornáján Oroszország budapesti nagykövetsége pénteken.

A képviselet azonban leszögezte, „szélhámosokról van szó”, mondván, az általuk ismert „magyarországi honfitársak legitim egyesületei között egyetlen budapesti orosz közösség sem szerepel.

A nagykövetség egyúttal kiemelte, az esemény szervezői a Szabadságot Oroszországnak Légió retorikáját és szimbólumait használják, mely az orosz hadseregből vált ki, ám 2022-ben csatlakoztak Ukrajnához az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) segítségével. Az orosz álláspont szerint a csoport neonácikból áll, a legfelsőbb bíróság terrorszervezetként ismerte el. „Az ilyen akciók megszervezése és az azokban való részvétel az orosz jogszabályoknak megfelelően konkrét jogi következményekkel jár” – zárta a posztot a képviselet.

Borítókép: Oroszország budapesti nagykövetsége (Forrás: Wikipédia)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.