Újabb országban emelték fel hangjukat a gazdák + videó

Már a svédeknek is elegük van.

2024. 02. 24. 18:07
Gazdatüntetés Brüsszelben 2024.01.31-én (Fotó: Manninger Miksa)
Gazdatüntetés Brüsszelben 2024.01.31-én (Fotó: Manninger Miksa) Fotó: Manninger Miksa
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ismert, az elmúlt hónapokban a gazdák Európa-szerte tiltakoztak az EU klímapolitikája, az emelkedő termelési költségek és a növekvő bürokratikus terhek ellen. A svéd gazdák a hétvégén csatlakoztak európai társaikhoz, péntek délután több száz gazdálkodó gyűlt össze a skanei Hörbyben, hogy felhívja a figyelmet a mezőgazdaság helyzetére. A termelők szerint egyre többen hagyják el az agráriumot, és a rossz jövedelmezőség miatt veszélyben van a hazai termelés. 

A megmozdulást a Facebook közösségi oldalon hirdették meg, és rövid idő alatt 4300 tagot gyűjtött a csoport, amely most az első tüntetését tartotta. A szervezők célja, hogy rávilágítsanak a mezőgazdasági ágazatban végzett munka fontosságára, de arra is, hogy az államnak, az önkormányzatoknak és a hatóságoknak segíteniük kell abban, hogy jobb lehetőségeket teremtsenek a gazdálkodóknak.

A skanei gazdák arra figyelmeztetnek: 

végső soron az átlagemberek fognak szenvedni, ha kevesebb gazdálkodó termel élelmiszert, ami hosszú távon gyengíti Svédország felkészültségét egy lehetséges válságra is.

A tüntetésen a Svéd Demokraták is képviseltették magukat. Anders Hansson (SD), Hörby település önkormányzati elnökségének elnöke, valamint Cecilia Bladh in Zito volt SD-vezető beszélt a gazdákhoz, és támogatásukról biztosították őket, írta a Samnytt svéd hírportál. 

Sokan vagyunk, akik mögöttetek állunk!

– üzente a tüntetés résztvevőinek a közösségi oldalán is Bladh in Zito. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Manninger Miksa)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.