A gazdáktól lehetetlen átjutni Németországba az egyik legforgalmasabb határon + videó

A lengyel gazdák folytatják a tiltakozásokat az Európai Unió agrárpolitikája ellen, a legforgalmasabb németországi határátkelőhelyeket blokkolták. A megmozdulást több napra tervezték, és véletlenszerűen választják ki, mely napokon alkotnak blokádot. Máshol trágyával szórták be a tartományi hivatal előtti közteret.

2024. 03. 19. 18:23
A brüsszeli politika ellen tüntető gazdák csak a rendőrséget és a határőröket engedte át a határon a blokád alatt (Fotó: PATRICK PLEUL / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Teljes blokád alakult ki a lengyel–német határon, a lengyel mezőgazdasági szektor szereplői így tiltakoznak Brüsszel őrült, ideológiától vezérelt politikája ellen. Az európai zöldmegállapodás és az ukrajnai termékek szabad áramlása ellehetetleníti az egyre inkább reményvesztett gazdákat. Naponta mennek csődbe kisebb családi vállalkozások, hamarosan a közepes vállalkozások is felhagyhatnak a gazdálkodással.

A városokban is folytatódik a tüntetéssorozat, Poznanban trágyát hagytak a tartományi hivatal előtt a dühös gazdák, akik nemcsak Brüsszelt figyelmeztetik hónapok óta, hanem a tétlen kormányt is.

Borítókép: A brüsszeli politika ellen tüntető gazdák csak a rendőrséget és a határőröket engedte át a határon a blokád alatt (Fotó: DPA/Patrick Pleul/DPA Picture-Alliance via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.