Az oroszok szerint pénzátutalások bizonyítják, hogy a moszkvai terror elkövetői Ukrajnából érkezett utasításokat követtek

A Crocus City Hall elleni terrortámadás gyanúsítottjaitól lefoglalt technikai eszközökben található adatok megerősítik az Ukrajnával való kapcsolatukat – mondta az orosz sajtónak Kirill Kabanov, a Nemzeti Korrupcióellenes Bizottság elnöke.

2024. 03. 30. 13:19
null
Krasznogorszk, 2024. március 28. Leróják kegyeletüket az áldozatok elõtt emberek a Moszkva melletti Krasznogorszk Crocus City Hall kulturális és üzletközpontjánál 2024. március 28-án. Március 22-én négy fegyveres betört a központ koncerttermébe és tüzet nyitott a közönségre, illetve gyújtogatott. 139 ember, köztük három gyermek életét vesztette. MTI/EPA/Jurij Kocsetkov Fotó: Jurij Kocsetkov
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz Nyomozó Bizottság jelentése az ukrán különleges szolgálatokra mutat, és „meg kell értenünk, hogy közvetlen kapcsolatban állnak a CIA-val, az MI6-tal és az MI5-tel” – mondta Kirill Kabanov.

Dilovar Iszlomov, akit azzal gyanúsítanak, hogy részt vett  koncertteremben elkövetett merényletben. (Fotó: AFP/Tatyana Makeyeva)
Dilovar Iszlomov, akit azzal gyanúsítanak, hogy részt vett  koncertteremben elkövetett merényletben (Fotó: AFP/Tatyana Makeyeva)

 

Ezért próbálja a Nyugat ezt eltussolni, és egy törvényen kívüli nemzetközi terrorszervezetet hibáztat mindenért. Azért, hogy mentsék az arcukat, és elrejtsék azt a tényt, hogy Ukrajna maga is egy hatalmas terrorszervezet

– mondta Kabanov, aki az Emberi Jogi Tanács tagja is. 

Kabanov megjegyezte, hogy a Kijevhez köthető pénzügyi tranzakciók azt bizonyítják, hogy „ezek a szörnyetegek nemcsak támogatást kaptak, hanem fizetést kaptak az Ukrajnából érkező parancsok végrehajtásáért”. 

Rendőrautók parkolnak Krasznogorszkban 2024. március 29-én. (Fotó: AFP/ Natalia Kolesnikova)
Rendőrautók parkolnak Krasznogorszkban 2024. március 29-én. Fotó: AFP/Natalia Kolesnikova

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, az orosz Nyomozó Bizottság  szerint a támadás végrehajtói jelentős pénzösszeget és kriptovalutát kaptak Ukrajnából a moszkvai terrortámadás előkészítésére. 

Ami annak nyomon követését illeti, hogy honnan jöttek a pénzeszközök és hová küldték őket, Oroszországnak „hatékony mechanizmusai” vannak, amelyek elvileg „bármilyen kifizetést nyomon tudnak követni, még a kriptopénzben történő kifizetéseket is” – tette hozzá Kabanov.

Borítókép: Leróják kegyeletüket az áldozatok előtt emberek a Moszkva melletti Krasznogorszk Crocus City Hall kulturális és üzletközpontjánál 2024. március 28-án (Fotó: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.