Ima és megemlékezés a moszkvai terrortámadás helyszínén + videó

Az eseményen részt vettek az orosz ortodox egyház papjai és más képviselői, a terrortámadásban meghaltak hozzátartozói és szerettei.

Forrás: TASZSZ2024. 03. 30. 11:37
Egy nő gyermekkel emlékezik a moszkvai terror áldozataira 2024. március 29-én. (Fotó: NATALIA KOLESNIKOVA / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megemlékezést tartanak a brutális moszkvai terrortámadásra emlékezve az események helyszínén – jelentette a TASZSZ orosz hírügynökség.

Ezen részt vettek az orosz ortodox egyház képviselői, valamint a terrortámadás áldozatainak rokonai és hozzátartozói. Jelen voltak továbbá a hatóságok képviselői, önkéntesek és számos állampolgár, akik úgy döntöttek, hogy részt vesznek a közös imában. A megemlékezés Kirill orosz pátriárka áldásával zajlik, melynek kezdetén a püspök felolvasta az orosz egyház vezetőjének részvétnyilvánítását.

A TASZSZ tudósírója szerint a terror áldozatai előtt olyan sokan rótták le tiszteletüket, hogy a virágok egészen a moszkvai körgyűrűig érnek. A megemlékezés előtt a közeli Szent Miklós-székesegyházban két liturgiát tartottak. Mindkettőt szintén egy megemlékezés követte.

 

Borítókép: Egy nő gyermekkel emlékezik a moszkvai terror áldozataira 2024. március 29-én (Fotó: AFP/Natalia Kolesnikova)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.