Diplomáciai nagyüzem

Szijjártó Péter a Facebook-csatornáján számolt a kétoldalú kapcsolatok építéséről.

2024. 03. 02. 10:23
Szijjártó Péter Antaljában
forrás Szijjártó Péter Facebook oldala
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Belevágtunk a diplomáciai nagyüzembe. A mostani, válságokkal terhelt világban ennek nagyobb fontossága van, mint talán bármikor korábban” – fogalmazott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán.

„Moldova mindent megtesz azért, hogy közelebb kerüljön az Európai Unióhoz, mi pedig minden segítséget megadunk ehhez. Az Európai Uniónak szüksége van új tagokra, az új tagokon keresztül lendületre és frissességre”

– írta a tárcavezető. Majd áttért Panamára, mely bár messze van tőlünk „mégis rendkívül érdekeltek vagyunk az ország sikerességében: a Panama-csatorna a világkereskedelem egyik főütőereje, és a világkereskedelem sikeressége abszolút érdekünk. Láthatjuk, hogy milyen problémákat képes okozni, ha egy-egy stratégiai fontosságú tengeri közlekedési útvonal veszélybe kerül; így van ez most a Vörös-tengeren és soha ne legyen így a Panama-csatornán” – tette hozzá Szijjártó Péter.

„Üzbegisztán stratégiai partnerünk Közép-Ázsiában. Hamarosan új ipari parkot hoznak létre kifejezetten a magyar cégeknek, így a következő hónapokban megérkeznek az első magyar beruházások Üzbegisztánba” – zárta bejegyzését.

 

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Antaljában (Forrás: Facebook/Szijjártó Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.