Egy kilakoltatási felszólítást kézbesítő bírósági dolgozót és egy rendőrt lőttek le Missouriban + videó

Az Egyesült Államokban a Missouri állambeli Independence városában halálos lövés ért egy rendőrt és egy iratkézbesítőt, amikor megpróbálták átadni a kilakoltatási értesítést.

Forrás: Associated Press2024. 03. 01. 8:40
Missouri, lövöldözés, Egyesült Államok, Indpeendence
A helyszínre kiérkező rendőrök a lövöldözés helyszínén a Missouri állambeli Independence városában Fotó: X Forrás: X
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy bírósági alkalmazottat és egy rendőrtisztet halálos lövés ért, egy másik rendőr pedig súlyosan megsérült csütörtökön, miután a bírósági végrehajtó megpróbált kézbesíteni egy kilakoltatási értesítést a Missouri állambeli Kansas City egyik elővárosában – jelentette az amerikai Associated Press hírügynökség a hatóságok közleménye alapján.  

Adam Dustman, Independence rendőrfőnöke csütörtök délután a Centerpoint Medical Center előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy két rendőrtisztjére lövéseket adtak le, amikor Drexel Mack, a bírósági dolgozó segítéségére siettek, aki a kilakoltatási értesítést próbálta kézbesíteni. 

A lövöldözéssel gyanúsított férfit őrizetbe vették, aki könnyebb sérüléseket szenvedett. A városi rendőrség szóvivője, Jack Taylor azt mondta, hogy nem állnak rendelkezésre részletek arról, hogy pontosan mi történt a lövöldözés előtt. Több mint egy tucat rendőr sorakozott fel a kórház előtt csütörtök késő délután, hogy a megölt rendőr holttestét az orvosszakértői hivatalba kísérjék. A KMBC-TV korábban készült helikopteres felvételei azt mutatták, hogy a mentőautók egy nagy ház körül gyűltek össze egy mező közepén.

Kansas City rendőrkapitánya, Jake Becchina e-mailben azt nyilatkozta, hogy a taktikai műveletek a háznál csütörtök este fél nyolc körül véget értek. A rendőrök átvizsgálták az ingatlant, hogy biztosítsák a nyomozók és a közösség más tagjainak biztonságát, és nem találtak senkit a lakóházban.

 

 

Borítókép: A helyszínre kiérkező rendőrök a lövöldözés helyszínén a Missouri állambeli Independence városában (Forrás: X)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.