Ez a 15 éves fiú több mint száz életet mentett meg a terrortámadás alatt

A tinédzser egy szűk folyosón át egy kiszolgálóhelyiségbe vezette a tömeget, ahonnan ki tudtak menni a szabadba.

2024. 03. 23. 20:05
A Crocus épületében keletkezett károk látványa, miközben a keresési és mentési művelet folytatódik a koncertteremben történt támadás után Moszkvában, Oroszországban 2024. március 23-án. 133-ra emelkedett a terrortámadás halálos áldozatainak száma, miután újabb holttesteket húztak ki a romok alól - közölte szombaton az orosz nyomozó bizottság.
A Crocus épületében keletkezett károk látványa, miközben a keresési és mentési művelet folytatódik a koncertteremben történt támadás után Moszkvában, Oroszországban 2024. március 23 Fotó: Oroszországi Rendkívüli Helyzetek Minisztériuma / ANADOLU / Anadolu via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy 15 éves fiú, aki részmunkaidőben a Crocus City Hall ruhatárában dolgozott, több mint száz embert vezetett ki az épületből a terrortámadás alatt. Iszlam irányította az embereket és felügyelte az evakuálást. A tinédzser egy szűk folyosón át egy kiszolgálóhelyiségbe vezette a tömeget, ahonnan ki tudtak menni a szabadba. Iszlam szerint minden dolgozó eligazítást kapott vészhelyzet esetére, s ő követte az utasításokat.

Borítókép: A moszkvai terrortámadás helyszíne a merénylet másnapján (Fotó: Oroszországi Rendkívüli Helyzetek Minisztériuma/Anadolu/ Anadolu via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.