Francia és amerikai katonai gépek jelentek meg a Gázai övezet felett

Az Egyesült Államok és szövetségesei újabb légi műveletet indítottak a gázai civilek megsegítésére. Jordánia, Egyiptom és Franciaország is küldött segélyszállítmányt a Gázai övezetbe.

2024. 03. 06. 12:19
null
Hán-Júnisz, 2024. március 4. Izrael légicsapást mér a Gázai övezet déli részén fekvõ Hán-Júnisz menekülttáborra 2024. március 4-én. A Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, az izraeli haderõ pedig válaszul légi és szárazföldi hadmûveleteket hajt végre a Gázai övezetben. MTI/EPA/Mohamed Szaber Fotó: Mohamed Szaber
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három jordániai, három amerikai, valamint egy-egy francia és egyiptomi repülőgép vett részt abban a nemzetközi műveletben, amelynek során több tonnányi segélyszállítmányt dobtak le a Gázai övezetben – számolt be róla az i24 News izraeli székhelyű hírtelevízió.

A kombinált, közös műveletben az amerikai légierő C–130-as repülőgépei és az amerikai hadsereg katonái vettek részt, akik az amerikai és jordániai humanitárius segélyszállítmányok légi szállítására specializálódtak

− írta a műveletről az X-en az amerikai központi katonai parancsnokság (Centcom).

Folytatjuk a további segélyszállítási missziók tervezését

− tette hozzá a Centcom.

A szállítmányt a Gázai övezet északi részére dobták le, amelyet a legkritikusabb helyzetben lévő területnek tartanak.

Miután Joe Biden amerikai elnök – meglehetősen kínos körülmények között – bejelentette a humanitárius műveletet, a múlt hét folyamán az Egyesült Államok már ledobott a 38 ezer adag ételt a gázai civileknek.

Borítókép: Izrael légicsapást mér a Gázai övezet déli részén fekvő Hán-Júnisz menekülttáborra 2024. március 4-én (Fotó: MTI/EPA/Mohamed Szaber)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.