Kapuzárási pánik az Európai Parlamentben

Kapuzárási pánikban az Európai Parlamentben. Ahogy közeledik a mostani parlamenti mandátum vége, a Soros-féle ciklus többsége és a magyar dollárbaloldal egyre kétségbeesettebben próbálja támadni Magyarországot. Erről beszélt Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője. Hozzátette, hogy pontosan ez az, aminek véget kell vetni júniusban. – Zavarjuk el ezt a leszerepelt bagázst! Olyan vezetőkre van szükségünk, akik nem rögeszmés, szélsőséges baloldali ideológiákért, hanem normális európai emberekért dolgoznak! Brüsszelben változás kell – fogalmazott Hidvéghi Balázs.

2024. 03. 12. 15:31
HIDVÉGHI Balázs
Strasbourg, 2024. január 17. Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselõje felszólal a jogállamiság magyarországi helyzetérõl és a befagyasztott uniós pénzeszközökrõl tartott vitában az uniós parlament strasbourgi plenáris ülésén 2024. január 17-én. MTI/EPA/Ronald Wittek Fotó: Ronald Wittek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Parlament kapuzárási pánikban van. A Soros-féle többség, összeborulva a magyar dollárbaloldallal kétségbeesve próbál meg bármit kitalálni a mandátum lejárta előtt, hogy tovább támadják Magyarországot – jelentette ki Hidvéghi Balázs fideszes európai parlamenti képviselő egy videóüzenetben. A Facebookra feltöltött felvételen a politikus arra reagált, hogy az Európai Parlament beperli az Európai Bizottságot, amiért az felszabadította a korábban befagyasztott és Magyarországnak jogosan járó uniós pénzek egy részét. 

Ez már jogilag is teljesen értelmezhetetlen, hiszen a parlament végső soron azért perelné a bizottságot, mert az nem úgy döntött, ahogy a parlament baloldali frakciói akarták. Valójában tragikomikus ez az egész ügy… Mindezt azért, hogy megbüntessenek egy tagállamok, ami nem úgy táncol, ahogy ők fütyülnek. Idáig jutott mára Brüsszel

– fogalmazott Hidvéghi Balázs. Hozzátette, hogy kevesebb, mint száz nap van hátra az európai parlamenti választásokig. Ha Európa nem akarja, hogy az Európai Parlament végképp a demokrácia karikatúrájává váljon, akkor olyan képviselőket kell választaniuk az embereknek,

akik nem rögeszmés, szélsőséges baloldali ideológiákért, hanem normális európai emberekért dolgoznak

– mondta és kiemelte, hogy Brüsszelben változásra van szükség.

Borítókép: Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője felszólal a jogállamiság magyarországi helyzetéről és a befagyasztott uniós pénzeszközökről tartott vitában az uniós parlament strasbourgi plenáris ülésén 2024. január 17-én (Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.