Kiengedték a királyt a kórházból

Kiengedték a kórházból a norvég királyt vasárnap Malajziában. V. Harald repülőgéppel hazaindult azt követően, hogy fertőzés miatt kezelésben részesült, és ideiglenes pacemakert kapott.

Forrás: MTI2024. 03. 03. 9:09
II. MARGIT; V. HARALD
Koppenhága, 2023. június 15. II. Margit dán királynõ (b) üdvözli V. Harald norvég királyt Koppenhágában 2023. június 15-én. MTI/EPA/Ritzau/Mads Claus Rasmussen Fotó: Mads Claus Rasmussen
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 87 éves uralkodó Langkawi üdülőszigetén tett magánútja során került kórházba. A repülőgép, a SAS skandináv légitársaság járata, amelyet átalakítottak betegszállításra, malajziai idő szerint 13.05-kor (magyar idő szerint 6 óra 5 perckor) szállt fel Langkawi repülőteréről.
Sonja királyné, aki az uralkodóval együtt utazik, Norvégiába való visszatérése után szintén kórházba kerül kivizsgálásra – számolt be egy közleményben a királyi ház.

„A király két hétig betegszabadságon lesz” – írták. A trónörökös (Haakon koronaherceg) lesz ez idő alatt a régens, és átveszi a király alkotmányos feladatait. A trónörökös már korábban is ellátott ilyen feladatot apja távollétében.

Szombaton a királyi ház beszámolt arról, hogy a király néhány napon belül hazarepülhet. Közölték azt is, hogy a kormány felkérte a norvég hadsereget, hogy segítsen a hazautazásában.
Harald király, aki 1991 óta Norvégia államfője, Európa legidősebb élő uralkodója. Az elmúlt években többször került kórházba fertőzésekkel, és szívműtéten is átesett.

Borítókép: II. Margit dán királynő üdvözli V. Harald norvég királyt Koppenhágában 2023. június 15-én (fotó: MTI/EPA/Ritzau/Mads Claus Rasmussen)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.