Musk a nukleáris háborúról: nem sok jóra számíthatunk

Hamarosan életünk utolsó napjára ébredhetünk? Egy nukleáris háború kirobbanása a szuperhatalmak között kétségtelenül emberek tízmillióinak életét követelné. Elon Musk az X-en osztotta meg véleményét azzal kapcsolatban, hogy bevetheti-e Moszkva az atomfegyvereit.

2024. 03. 13. 10:13
Borítókép: Elon Musk amerikai üzletember (Fotó: AFP/Stefani Reynolds)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elon Musk amerikai üzletember természetesnek veszi, hogy Oroszország kritikus fenyegetés esetén atomfegyvert használ. Erről az X közösségi oldalán írt Musk.

Elon Musk részt vesz az „Antiszemitizmus Online" szimpóziumon az Európai Zsidó Szövetség konferenciáján Krakkóban.
Elon Musk részt vesz az Antiszemitizmus online szimpóziumon az Európai Zsidó Szövetség konferenciáján Krakkóban, 2024. január 22-én. Fotó: AFP/Szergej Gapon

Természetesen

– írta röviden és velősen a techmilliárdos, arra a hírre reagálva a közösségi oldalon, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök azt mondta: Oroszország akkor lenne kész az atomfegyver bevetésére, ha az orosz állam létéről vagy a szuverenitásának és függetlenségének sérelméről lenne szó.

 

Musk Putyin figyelmeztetésére reagált

Mint az orosz elnök fogalmazott, s mint arról lapunk is beszámolt: Oroszország haditechnikai szempontból készen áll a nukleáris háborúra. 

Putyin reményét fejezte ki, hogy az Egyesült Államok tartózkodik azoktól a lépésektől, amelyek nukleáris konfliktust válthatnak ki.

Putyin kijelentése újabb éles figyelmeztetés volt a Nyugatnak a héten tartandó orosz elnökválasztás előtt, amelyen minden bizonnyal megnyeri az újabb mandátumot.
 

Borítókép: Elon Musk amerikai üzletember (Fotó: AFP/Stefani Reynolds)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.