Pénzért amputáltatta a lábát egy férfi, ám lebukott

Biztosítási csalást akartak véghez vinni Tajvanon, most mind a ketten börtönben ülnek.

2024. 03. 20. 21:31
Illusztráció. Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két 23 éves férfi egy „zseniális” tervvel állt elő, hogy megoldják a pénzügyi problémáikat. Az egyik fiatal, Liao hatalmas bajba került, miután a kriptovalutákkal sikerült teljes csődbe vinnie saját magát.  Ekkor pattant ki a fejéből a megoldás, és beszélt középiskolás barátjával, Zhanggal, hogy biztosítási csalást követnek el és előre eltervezett módon amputáltatják Zhang lábát. 

A cél 1,3 millió amerikai dollárnak megfelelő helyi valuta megszerzése volt. Ebből Liaóé lett volna 800 ezer dollárnyi, a maradék pedig Zhangnak jutott volna.

A két férfi neki is állt a terv végrehajtásának. Előbb biztosítást kötöttek Zhangra, majd pedig motorozni indultak Tajpejben, utána hazamentek és Zhang a lábait szárazjégbe tette. Várt 10 órát, majd a kórházba siettek, ahol ténylegesen amputálták is a végtagokat.

Azonban arra a két csaló nem számított, a kórházi személyzetnek gyanús lesz, hogy pontosan ugyanott fagytak el a lábak egy viszonylag enyhe téli időben. Értesítették is a hatóságokat, akik nyomozásba kezdtek.

Kiderült, hogy sem cipő, sem pedig zokni nyomok nem voltak a férfi lábán, amikor kórházba mentek és a szimmetrikus fagyás is nagyon ritka dolognak számít.

A rendőrség a nyomozás során megtalálta a Zhang lábának lefagyasztására használt műanyag vödröt, a biztosítási dokumentumokat, egy fehér polisztirol szárazjég dobozt, nyolc mobiltelefont és egy táblagépet. Mind a két férfit már korábban letartóztatták, ám az ügyről csak most adott ki információt a tajvani rendőrség.  

Borítókép: Illusztráció: börtön (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.