Terrortámadást akadályoztak meg Oroszországban, veszélyben voltak civilek is + videó

Túl sok amerikai krimit nézhettek a terroristák, akik egymáshoz csomózott lepedőkön akartak lemászni a negyedik emeletről.

2024. 03. 03. 5:52
fszb
Fotó: twitter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ingusföldi biztonsági erők több órán át harcoltak a terroristákkal, akik egy lakóház harmadik emeletén húzták meg magukat. Karabulak városában terrorellenes műveleti rendet vezettek be – fogalmaz a Mash Telegram-csatorna.

Megállapították, hogy hat támadó volt. Előzetesen kettőt közülük likvidáltak. A lakosokat arra kérték, hogy maradjanak nyugodtak, és ne zavarják a rendfenntartók tevékenységét. Az egyik verzió szerint a terroristák egy sor terrortámadásra készültek a régióban, zsúfolt helyeken. Március 1-jén Karabulakban egy lőszerraktárat találtak a város déli peremén lévő egyik elhagyatott dácsa padlásán – a Mash csatorna szerint.

Az FSZB különleges erői evakuálták a civileket a veszélyzónából, annak ellenére, hogy a terroristák heves tüzet nyitottak az emberekre – írta meg szintén Telegram-csatornáján az orosz 112. Egy videót közreadtak a terroristatámadásról. 

Az Izvesztyija tudósítója megmutatta azt is, hogyan próbáltak egy ablakon át megszökni a rendfenntartók elől a terroristák. Egymáshoz csomózott lepedőkön akartak leereszkedni. A felvételen a negyedik emeleti ablakból lógó lepedők láthatók, amelyeken a fegyveresek megpróbáltak lemászni. A szökési kísérlet kudarccal végződött.

Az Izvesztyija arról számolt be, hogy hat fegyveres elbarikádozta magát egy lakóépületben, és tüzet nyitottak, amikor megadásra szólították fel őket. Automata fegyverekkel és robbanószerkezetekkel voltak felfegyverkezve. 

A házat, ahol a fegyveresek Karabulakban rejtőztek, mostanra kiürítették, és a KTO aktív szakasza folytatódik. Az ablakból fehér füst gomolygott, de nem tudni, mi ég – jelentette az Izvesztyija.

Öt fegyverest likvidáltak, akik egy ingusföldi ház lakásában húzták meg magukat éjszaka. A terrorellenes műveletet felfüggesztették. A rendfenntartók között nincsenek áldozatok – jelentette a Mash Telegram-csatorna.

Borítókép: FSZB felirat, illusztráció (forrás: X, volt Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.