Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 14.
Anglia

Ukrajna elutasítja a békét és a harmadik világháborúról beszél

Visszautasította Ukrajna vatikánvárosi nagykövetsége vasárnap Ferenc pápa Kijevnek szánt javaslatát a béketárgyalásokról, kiemelve: a második világháborúban sem ajánlgattak béketárgyalásokat Hitlerrel.

Forrás: MTI2024. 03. 10. 13:20
FERENC pápa
Vatikánváros, 2024. február 25. Ferenc pápa, miután vasárnapi Úrangyala (Angelus) imádságot mondott vatikáni lakosztályának a római Szent Péter térre nézõ ablakából 2024.február 25-én. MTI/AP/Gregorio Borgia Fotó: Gregorio Borgia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A következetesség nagyon fontos. Amikor harmadik világháborúról beszélünk, amely éppen most zajlik, tanulnunk kell a második világháborúból” – áll a diplomáciai képviselet közösségi médiában közzétett üzenetében, melyben aláhúzzák: „ha véget akarunk vetni a háborúnak, mindent meg kell tenni azért, hogy levágjuk a sárkányt!”.


Ferenc pápa a múlt hónapban adott egy interjút az RSI svájci televíziónak, melynek átirata és részleges videófelvétele szombaton került a Reuters hírügynökséghez.

Úgy gondolom azonban, hogy az az erősebb, aki átlátja a helyzetet, a népre gondol, él benne a fehér zászló bátorsága, és tárgyal

– jelentette ki a pápa, aki szerint a tárgyalásokat a nagyhatalmak segítségével kell lefolytatni.
Ez volt az első alkalom, hogy az ukrajnai háború kapcsán a pápa a „fehér zászló”, illetve a „vereséget szenved” kifejezéseket használta, bár a múltban is hangoztatta a tárgyalások szükségességét. 

A pápa szavainak nyilvánosságra kerülését követően Matteo Bruni szentszéki szóvivő aláhúzta: az egyházfő nem megadásról, hanem tárgyalásról beszélt, a „fehér zászlót” pedig szimbolikusan használta.

A teljes interjú a tervek szerint március 20-án kerül adásba.

Borítókép: Ferenc pápa, miután vasárnapi Úrangyala (Angelus) imádságot mondott vatikáni lakosztályának a római Szent Péter térre néző ablakából 2024. február 25-én (Fotó: MTI/AP/Gregorio Borgia)

Mindent egy helyen az Eb-ről

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.