Újabb kétmilliárd eurót kap Magyarország

Zsigmond Barna Pál megerősítette, hogy az Európai Bizottság elfogadta Magyarország önértékelését.

2024. 03. 05. 20:56
ZSIGMOND Barna Pál
sigmond Barna Pál, a Fidesz képviselője felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2024. március 4-én. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az Európai Bizottság újabb kétmilliárd eurót szabadított fel a Magyarországnak járó, eddig befagyasztott kohéziós forrásokból” – írta Facebook-bejegyzésében Zsigmond Barna Pál, az európai uniós ügyekért felelős minisztérium parlamenti államtitkára.

Az államtitkár bejegyzésében kifejtette, hogy „a feloldások oka, hogy a bizottság egy nagyon alapos vizsgálatot követően elfogadta a magyar kormány önértékelését az oktatási és képzési rendszer, valamint a nemek közötti egyenlőség területén”. A bejegyzés hátterében írt sikeres magyar önértékelés két területen teljesült. A kohéziós források feltételei az oktatási és képzési rendszer, valamint a nemek közötti egyenlőség területén teljesültek. Az nem újdonság, hogy a bizottság még módosításokat várt Magyarországtól. A legtöbb tagállam esetében hasonlóan jártak el az úgynevezett tematikus jóváhagyási feltételek esetében.

Borítókép: Zsigmond Barna Pál, a Fidesz képviselője felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2024. március 4-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.