A woke megszállottak esete a kettős mércével

Érdekes módját választotta a woke-hívők lebuktatásának egy fiatal fiú. Ha eddig nem lett volna nyilvánvaló, az inkluzivitásnak is vannak korlátai.

2024. 04. 09. 8:01
Tokyo Rainbow Parade 2023
A Tinder társkereső alkalmazás képviselői a Tokyo Rainbow Parade 2023-on. Tokió, 2023. április 23.(Fotó: Stanislav Kogiku / APA-PictureDesk / APA-PictureDesk az AFP-n keresztül)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elutasította a kövér queerek klubja egy reménybeli tag csatlakozását. Egy az interneten terjedő videón az látható, hogy egy egyébként vékony testalkatú fiú azzal próbál csatlakozni a klubhoz, hogy ő queer és 120 kilósként azonosítja magát, a klubtagokat azonban nem sikerült meggyőznie.

Tehát tettetheted, hogy nő vagy, de hogy kövér, azt nem.

A közösségi médiában természetesen heves reakciókat váltott ki a felvétel.

Mit nem értesz? Kövér queernek vallja magát. Ő sem más, mint Dylan Mulvaney [amerikai transznemű influenszer], aki nőként azonosítja magát. Egyik esetnek sem kell, hogy bármi értelme legyen, és ahogy Dylannek nem szükséges, hogy XX kromoszómái legyenek, úgy ennek a személynek sem kell kövérnek lennie. Ez nem bonyolult, ti alkottátok a szabályokat!

− mutatott rá a helyzet iróniájára egy kommentelő.

Az egyre inkább elharapózó woke-narratíva visszásságaira Elon Musk is felhívta a figyelmet. 

Ha azt az oldalt támogatod, amelyik cenzúrázza a szabad véleménynyilvánítást és a tényeket, akkor nem woke vagy progresszív vagy. Hanem egy zsarnok

− posztolta igen találóan a dél-afrikai születésű amerikai technológiai vállalkozó.

Borítókép: A Tinder társkereső alkalmazás képviselői a Tokyo Rainbow Parade 2023-on. Tokió, 2023. április 23. (Fotó: AFPA/APA/Stanislav Kogiku)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.