Az Egyesült Államok déli államaiban halálos áldozatuk is van a szerdai viharoknak + videó

Halálos áldozata és több sérültje van az Egyesült Államok déli államait szerdán elért viharoknak, több helyütt villámáradások miatt adtak ki riasztást.

Forrás: MTI2024. 04. 11. 6:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mississippi államban egy ember meghalt, továbbá több épület összeomlott a viharokban, amelyek már kedden is okoztak károkat.

A Louisiana állambeli Slidellben a hatóságok szerint tíz ember vittek kórházba. A rendőrség közölte, hogy a New Orleans közeli településen többeket kellett kimenekíteni az esőzések miatt kialakult áradásból, de 

veszélyt jelentettek a kidőlő fák és leszakadó villanyvezetékek is.

Louisiana állam tucatnyi iskolakörzetében szünetelt a tanítást, az állam két nagy egyetemén internetes oktatásra tértek át a szélsőséges időjárás miatt. New Orleans városára kevesebb mint tíz óra alatt több mint 150 milliméter eső zúdult, míg Laplace településen csaknem 300 milliméter esett.

Texas keleti részén a nagy mennyiségű víz egy települést szárazföldön megközelíthetetlenné tett. Kirbyville területén többeket kellett a vízből kimenteni. A villámárvizek otthonokban és üzletekben tettek károkat. 

Houston közelében tornádó is kialakult.

Nyugat-Virginia és Ohio államok egyes részeire áradásokat okozó esőt és viharokat jeleztek csütörtökre a meteorológusok.

Borítókép: New Orleans (Forrás: Pixabay)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.