Biden nem érti a katolikus vallást

Joe Biden amerikai elnök lépten-nyomon hangoztatja katolikus vallását, miközben nyíltan támogatja az abortuszt és a gender ideológiát, amivel viszont sok hívőt felháborít. Egy püspök viszont megvédte Bident – igaz, ezt a védelmet nem teszi ki az ablakba az elnök.

2024. 04. 21. 11:59
Joe Biden amerikai elnök
Joe Biden amerikai elnök (Fotó: MTI/AP/Matt Rourke)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Joe Biden amerikai elnök „nem érti a katolikus vallást” egy michigani püspök szerint. Robert Gruss a minap a megbocsátásról prédikált a gyülekezetnek Saginaw városában – számol be róla a Fox News amerikai televíziós hálózat. A püspök szerint nem csak az ismerőseinknek kell megbocsátanunk, hanem a közszereplőknek is. Aki haragot táplál az elnök iránt, az nem szabad – emelte ki a püspök.

Joe Biden amerikai elnök
Joe Biden amerikai elnök (Fotó: MTI/AP/Matt Rourke)

Személyes érzéseit a katolikus vallását gyakran hangoztató Bidennel szemben így jellemezte:

Nincs bennem harag az elnökkel szemben. Sajnálom őt. Nem haragszom rá, egyszerűen csak hülye

– fogalmazott a püspök, hozzátéve, hogy a hülyeséget „nem lekicsinylő értelemben” használja, hanem arról van szó, hogy a katolikus mivoltát gyakran hangoztató Biden „nem érti a katolikus vallást”.

Bár Gruss püspök nem részletezte, hogy mire alapozza a véleményét, tény, hogy Biden sok hívőt magára haragított a gender ideológia és az abortusz melletti kiállásával. A legfrissebb húzása, ami általános felháborodást váltott ki, az volt, hogy épp húsvét napját nyilvánította a transz láthatóság napjának, amit sok keresztény arculcsapásként értékelt. Másrészt

a nemzeti gárdisták gyermekei számára rendezett tojásfestő versenyről kitiltotta a vallásos jelképeket a Fehér Ház.

Korábban spanyol nyelvű katolikus hírportálnak nyilatkozva maga Ferenc pápa is inkoherensnek nevezte Biden abortusz melletti kiállását az állítólagos katolikus hitével.
Borítókép: Joe Biden amerikai elnök (Fotó: MTI/AP/Matt Rourke)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.