Bombafenyegetés miatt európai repülőteret evakuáltak + videó

Egy férfit őrizetbe vettek, a hatóságok vizsgálják, van-e összefüggés a Legolandnél történt robbanással.

2024. 04. 20. 18:17
A Maersk Air Cargo légitársaság repülőgépe a billundi repülőtéren 2023. március 20-án. Fotó: Bo Amstrup Forrás: AFP/Ritzau Scanpix
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Letartóztattak egy férfit szombaton Dánia billundi repülőterén, miután reggel a létesítményt bombafenyegetés miatt lezárták és evakuálták – számolt be a Reuters hírügynökség. Több járatot átirányítottak egy másik repülőtérre – például Aarhusba –, de volt, amelyiket töröltek.

A rendőrség közlése szerint a vizsgálatok már megkezdődtek, az őrizetbe vett férfit kihallgatják, ám egyelőre még nem tudni, mikor nyithat ki újra a billundi repülőtér.

Holland híradások szerint arról sincsen még biztos információ, hogy valóban volt-e bomba a repülőtéren. A hatóságok vizsgálják továbbá azt is, a bombafenyegetés összefügg-e egy másik, szintén szombati esettel: a billundi Legoland élményparknál a délelőtti órákban robbanást hallottak, ennek kapcsán korábban azt közölték, egy ATM hibásodott meg.

A TV 2 nevű dán, állami televíziós hálózat munkatársa arról számolt be, hogy a repülőtér melletti Airport Hotel gyakorlatilag megtelt a délután folyamán – sokakat ugyanis a szállodába irányítottak át az evakuálást követően. Martin Lykke Hansen közlése szerint az emberek várakoznak a további fejleményekre, sokan olvassák a híroldalakat újabb hírekre várva.

Borítókép: A Maersk Air Cargo légitársaság repülőgépe a billundi repülőtéren 2023. március 20-án (Fotó: AFP/Ritzau Scanpix/Bo Amstrup)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.