Britek által kiképzett szabotázscsoport partraszállását hiúsították meg az oroszok

A britek által kiképzett ukrán partra szálló csapat megsemmisült a Tendrovszkaja-szorosnál. Az orosz biztonsági erők megsemmisítették az ejtőernyősöket és foglyul ejtettek egy embert.

Forrás: Lenta.ru2024. 04. 11. 19:18
A brit hadsereg kenyai kiképző egységének (BATUK) egységei a néhai II. Erzsébet brit királynő tiszteletére rendezett különleges istentiszteleten vesznek részt. Fotó: Tony Karumba Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) az orosz védelmi minisztériummal közösen meghiúsította az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) különleges egységének partraszállását a Herszon megyei Tendrovszkaja-szorosnál. Állítólag az akciót az Egyesült Királyság különleges szolgálatai tervelték ki, erről írt a Lenta.ru orosz hírportál.

Fotó: X

Ha bebizonyosodna az oroszok gyanúja, az az Egyesült Királyság közvetlen részvételét jelezné az orosz–ukrán háborúban.

Az Ukrán Fegyveres Erők elfogott katonája az Oroszország elleni brit szabotázs előkészületeiről beszélt. A kihallgatás során a férfi részleteket közölt arról, hogy speciális kiképzésen vett részt. Arról is beszélt, hogy a brit különleges erők részt vesznek különböző akciókban, amelyek Oroszország biztonságát fenyegetik. Segítettek például az ukránoknak egy szabotázs előkészítésében az MSP-17 fúrótoronynál a Fekete-tengeren, hogy megakadályozzák az orosz drónok repüléseit.

 

Borítókép: A brit hadsereg kiképzése (Fotó: AFP/Tony Karumba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.