Elon Musk véget vetne Biden migrációpolitikájának

Elon Musk, a milliárdos üzletember ismét felszólalt a Joe Biden őrült bevándorláspolitikája ellen. Ezúttal egy olyan illegális bevándorlóról írnak az amerikai sajtóban, akit már nyolc alkalommal kitoloncoltak az Egyesült Államokból, ám Ohio államig mégis sikerült eljutnia, ahol gyilkosságot követett el.

2024. 04. 07. 6:49
MUSK, Elon
Elon Musk, az X közösségi médiaplatform, a Tesla Motors elektromosjármű-gyártó, a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat tulajdonosa Rómában 2023. december 16-án. Fotó: Angelo Carconi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lassan már nem telik el úgy nap, hogy Elon Musk, a dollármilliárdos techüzletember ne kritizálná Joe Biden amerikai elnök és a kabinetje politikáját. Musk most a X-en osztotta meg a Fox News amerikai televíziós hálózat hírét, miszerint egy nyolc alkalommal kitoloncolt, és 11-szer letartóztatott illegális bevándorlót most gyilkossággal vádolnak Ohio államban.

Ennek véget kell vetni

– szögezte le.

A 46 éves Fermin Garcia-Gutierrezt azzal vádolják, hogy lelőtt a héten egy 41 éves férfit. Richard Jones az ohiói Butler megye seriffje tudatta, a Mexikóból érkező migráns első letartóztatása még 2001-ben történt, és legalább hét különböző nevet és három különböző születési dátumot használt a hatóságok megtévesztése érdekében. 

A seriff elmondta, hogy a férfi több mint húsz bűncselekményt követett el ebben az időszakban, és egy  banda tagja.

 

Ki tudja, hogy ez a fickó hány emberrel állt kapcsolatban és hányat ölt meg? Itt az Egyesült Államokban. Két vagy három fegyverváddal, családon belüli erőszakkal és ittas vezetéssel vádolták

– mondta Jones, hozzátéve, hogy nem tudni, hogy a férfi Mexikóban hányt embert ölt meg. Jones elmondta, hogy Garcia-Gutierrezt hétszer toloncolták ki, a nyolcadik alkalommal pedig a határon állították meg és küldték vissza Mexikóba. Tájékoztatása szerint 2021 júliusa óta közel 1000 olyan illegális bevándorló volt a börtönükben, akik különböző vádakkal kell szembenézniük.

Borítókép: Elon Musk, az X közösségi médiaplatform, a Tesla Motors elektromosjármű-gyártó, a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat tulajdonosa Rómában 2023. december 16-án (Fotó: Angelo Carconi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.