Erős földrengés rázta meg New Yorkot + videó

Jelenleg felmérik, hogy milyen károkat okozott a földmozgás, amely péntek délelőtt érte New Yorkot és környékét.

2024. 04. 05. 17:55
newyork, New York (Forrás: Pexels)
newyork, New York (Forrás: Pexels) Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Helyi idő szerint péntek délelőtt 10 óra 20 perckor rázta meg New Yorkot és környékét egy erős, az első adatok szerint 4,7-4,8-as erősségű földrengés az Egyesült Államokban. 

A földmozgás epicentruma a New Jersey állambeli Whitehouse Station közelében, New York Citytől 40 mérföldre nyugatra volt az amerikai földtani intézet adatai szerint. 

A CBS News amerikai televíziós hálózat legfrissebb jelentése szerint eddig nem érkezett hír károkról. A Fox News csatornahálózat a New York-i tűzoltóságra hivatkozva szintén megerősítette, hogy még nem érkezett bejelentés. 

A földrengés az egész Tri-State Areában, Philadelphiában, egészen Baltimore-ig érezhető volt. New Jersey-től Long Islandig megmozdultak az épületek.

Kathy Hochult, New York állam kormányzóját és Eric Adamset, a város polgármesterét is tájékoztatták a rengésről. 

Csapatom jelenleg is felméri a hatásokat és az esetlegesen bekövetkezett károkat, és a nap folyamán tájékoztatni fogjuk a nyilvánosságot 

– írta Hochul az X közösségi oldalon.  

Phil Murphy, New Jersey kormányzója pedig közleményében kiemelte

Aktiváltuk az állami vészhelyzeti műveleti központunkat. Kérjük, ne hívják a 911-et, hacsak nem tényleges vészhelyzetről van szó.

Borítókép: New York (Forrás: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.