Magyarország az igazság oldalán áll a kínai vezető politikus szerint + videó

A magyaroknak nem igazuk van, hanem igazuk lesz.

Forrás: Mandiner2024. 04. 23. 20:26
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Pekingben tárgyalt (Forrás: Facebook/Szijjártó Péter)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelenleg Kínában folytat tárgyalásokat. Közösségi oldalán arról számolt be, Zhong Sannal, az Országos Népi Gyűlés pénzügyi és gazdasági bizottságának elnökével már akkor együtt dolgozott, amikor Kína kereskedelmi minisztere volt.

Most a pozíció tehát változott, de a barátság maradt

– írta a magyar tárcavezető. 

Szijjártó Péter felidézte, hogy Zhong San miniszteri terminusa alatt lett Kína Magyarország második legjelentősebb importforrása – írja a Mandiner. Nem sokkal később egy videó is felkerült az oldalára, melyben a kínai politikus arról beszél, hogy bár nem sűrűn találkoznak Szijjártó Péterrel, a tévében követi a híreket, és ott szokta látni. 

Erre a magyar diplomácia vezetője csak úgy reagált, „hoppá, na!”

Zhong San megjegyezte, hogy „főleg olyan eseményekkel kapcsolatban (látja), ami valamilyen európai egyeztetés és Kínával kapcsolatos.” Ekkor Szijjártó Péter azt mondta, hogy „ott eléggé egyedi álláspontot képviselünk Európában”.

Zhong San ezután azzal folytatta, úgy véli, 

Magyarország az igazság oldalán áll.

A miniszter felidézte azt a mondást hogy „a magyaroknak nem igazuk van, hanem igazuk lesz”. A volt kínai kereskedelmi miniszter ehhez csak annyit fűzött hozzá, hogy a kínaiak is ilyenek.

Szijjártó Péter egyetértett, majd hozzátette: „ezért értjük meg egymást”.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Pekingben tárgyalt (Forrás: Facebook/Szijjártó Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.