Ukrajna nyugati katonák nélkül elbukik?

Az UnHerd újság arról ír, hogyha nem küldenek a nyugatiak katonákat Ukrajnába, akkor el kell fogadniuk, hogy elveszítik a háborút.

Forrás: Mandiner2024. 04. 04. 21:25
Ukrán katona nézi, ahogy egysége 152 milliméteres 2Sz3 Akacija önjáró löveggel az orosz állásokra tüzel a kelet-ukrajnai Donyecki területen fekvõ Bahmut közelében húzódó fronton 2024. március 25-én. MTI/AP/Efrem Lukackij
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A NATO-országoknak hamarosan katonákat kell küldeniük Ukrajnába, különben el kell fogadniuk Ukrajna katasztrofális vereségét – írja a az UnHerd, amelynek szerzője, Edward Luttwak azt is megállapította, hogy 

a britek, a franciák, valamint a skandináv országok teljes titokban már arra készülnek, hogy csapatokat küldjenek Ukrajnába. A katonai szakértő persze hozzátette, hogy ezek egy része kis elit egységnek számít, a másik pedig logisztikai személyzetet jelent, akik mind távol maradnak a fronttól

 – írja a Mandiner.

Ezek az egységek azonban arra nagyon jók, hogy kiképzésben részesítsék az ukrán katonákat.

Végül arra jutott a szerző, hogyha Európa nem tud megfelelő mennyiségű katonát biztosítani az ukránoknak, akkor az oroszok megverik őket a csatatéren, és akár Közép-Európába is visszatérhetnek az orosz csapatok.

Borítókép: Ukrán katona nézi, ahogy egysége 152 milliméteres 2Sz3 Akacija önjáró löveggel az orosz állásokra tüzel a kelet-ukrajnai Donyecki területen fekvő Bahmut közelében húzódó fronton 2024. március 25-én (Fotó: MTI/AP/Efrem Lukackij)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.