Vivek Ramasvamy: Magyarország példát mutat ott, ahol a Nyugat elpuhult + videó

Van mit tanulnunk a magyaroktól, ha a határok védelméről vagy arról beszélünk, hogy a szülőknek kellene meghatározniuk a gyermekeik nevelését – mondta az amerikai konzervativizmus feltörekvő csillaga, Vivek Ramasvamy, aki idén a Republikánus Párt elnök-jelöltségéért is ringbe szállt.

2024. 04. 26. 11:34
Vivek Ramasvamy amerikai republikánus politikus (Fotó: NurPhoto via AFP/Zach D. Roberts)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyarok sok olyan értéket képviselnek, különösen a hitet, a családot és a nemzeti identitást, amelyek minden virágzó civilizáció gerincét képezték, erről beszélt Vivek Ramasvamy a CPAC Hungary 2024 rendezvény második napján egy videóüzenetben.

Ramasvamy kifejtette, hogy a baloldal az elnyomás új formáját valósítja meg, amely áthatja a kultúránkat, filmjeinket, egyetemeinket, oktatási intézményeinket és a kormányainkat. Úgy vélte, nem elég, ha a jobboldal ezzel egyszerűen csak szembefordul, hanem szükség van egy alternatív vízióra is, amelynek központi eleme a szuverenitás az egyén, a család, a nemzet és az Istenbe vetett hit szintjén.

A családot az emberiség által ismert legnagyszerűbb kormányzási formájának nevezte. Hozzátette, hogy az ezzel kapcsolatos büszkeséget ugyanúgy nem szabad szégyellni, ahogy a nemzeti önbecsülést sem:

Mindenkinek tudnia kell, hogy a nemzetem polgára vagyok. Hazafias vagyok, és ezért sem fogok bocsánatot kérni

– taglalta Vivek Ramasvamy, aki szerint az emberek nyolcvan százaléka ugyanazokat az alapvető értékeket osztja, és csak a félelem kultúrája akadályozza meg azt, hogy ezekről beszéljenek. A republikánusok fiatal sztárja úgy vélte, hogy a félelemhez hasonlóan a bátorság is lehet fertőző. Csupán arra van szükség, hogy a konzervatívok kiálljanak az igazságért, amelyhez hozzátartozik az Istenbe vetett hit, valamint az is, hogy csak két nem – férfi és nő – létezik, a nyitott határ pedig nem határ – fejtette ki. Ramasvamy beszéde végén Magyarországot és annak kormányát méltatta, jelezve szándékát arra, hogy a jövőben hazánkba látogasson.

Borítókép: Vivek Ramasvamy amerikai republikánus politikus (Fotó: NurPhoto/AFP/Zach D. Roberts)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.