Elárulták, milyen jövőképek között lehet választani Európában

„Egy normális és biztonságos Lengyelországot akarunk, és nem olyat, amit Donald Tusk csapata jelenleg ad nekünk, tele megosztottsággal, agresszióval és illegális bevándorlók tömegével” – mondta Beata Szydlo lengyel politikus.

2024. 05. 27. 21:08
Fotó: NurPhoto via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Soha nem volt még olyan fontos egy európai parlamenti választás, mint most, erről Beata Szydlo lengyel jobboldali politikus beszélt. A Jog és Igazságosság (PiS) párt európai parlamenti képviselője szerint 

ezek döntenek arról, hogy elutasítjuk-e vagy elfogadjuk az olyan káros elképzeléseket, mint az európai zöldmegállapodás vagy az Európai Unió központosítása.

Az X portálon közzétett bejegyzésében a volt lengyel kormányfő kiemelte, hogy Ursula von der Leyen népszerűsége Európa-szerte csökken, az Európai Bizottság elnökeként lejárt az ideje. 

A brüsszeli sajtó azért fakadt ki, mert Ursula von der Leyen bizottsági elnököt egyre kevesebben támogatnák egy újabb ciklusban. Franciaország, Olaszország és sok más uniós ország sem akar engedni a német dominanciának. A politikusok kezdik felismerni, hogy az uniós országok polgárainak nem tetszik az Ursula von der Leyen által hirdetett Európa-vízió. Ezért a közelgő európai választások fontosabbak, mint valaha. Eldöntik, hogy szuverén államok polgáraiként élünk-e vagy a brüsszeli–berlini végrehajtó hatalom alattvalói leszünk

– fogalmazott. Beata Szydlo szerint a közelgő európai parlamenti választások esélyt adnak arra, hogy fontos változásokat hozzanak az Európai Unióban.

Valódi esély van arra, hogy megváltoztassuk a hatalmat az Európai Unióban, és megállítsuk azokat a projekteket, amelyek az európaiak elszegényedését és gazdaságunk tönkretételét eredményezik. Tusk már meghozta döntését: ő Brüsszel és Berlin akaratának alázatos végrehajtója akar lenni. A lengyeleknek azonban ezt nem kell és nem is akarják elfogadni. A mi kezünkben van, hogy megállítsuk az Európai Bizottság diktatórikus hajlamát

– jelentette ki Beata Szydlo, aki arra utalt, hogy Donald Tusk baloldali lengyel kormányfő mindenben kész alávetni magát Brüsszelnek. Szydlo a minap egy videóüzenetet is megosztott a közösségi oldalán, amelyben emlékeztetett Donald Tusk tetteire és a Lengyelországba irányuló illegális migránsok által jelentett veszélyre.

Egy normális és biztonságos Lengyelországot akarunk, és nem olyat, amit Donald Tusk csapata jelenleg ad nekünk – megosztottság, agresszió és illegális bevándorlók behozatala és betelepítése

– fogalmazott.

Borítókép: Beata Szydlo volt lengyel kormányfő, a Jog és Igazságosság párt európai parlamenti képviselője és jelöltje (Fotó: NurPhoto via AFP/Klaudia Radecka)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.