Megnevezik az atomerőmű elleni támadás elkövetőit

A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség amint, megfelelő bizonyítékokkal rendelkezik nyilvánosságra hozza a támadó kilétét.

Forrás: Lenta.ru2024. 05. 19. 8:02
Zaporizzsjai Atomerőmű (ZNPP)
Zaporizzsjai Atomerőmű (ZNPP) Fotó: STRINGER / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) főigazgatója, Rafael Grossi ígéretet tett arra, hogy a szervezet feltárja a zaporizzsjai atomerőmű elleni támadások elkövetőit, ha elegendő bizonyítékot kap az egyik vagy másik fél bűnösségére – írta meg a Lenta.ru a RIA Novosztyira hivatkozva.

Grossi hangsúlyozta, hogy nehéz meghatározni az állomás elleni támadások forrását, tekintettel a drónok különleges röppályájára, azokat bármilyen irányból indíthatják.

„Ha valaha is elegendő információt kapok, biztosan nem fogom visszatartani a nyilvánosság elől” – jelentette ki. Május 16-án az erőmű területén a katonai tevékenység fokozódását regisztrálták. A NAÜ rámutatott, hogy az atomerőmű rendszeresen potenciális veszélyeknek van kitéve, és a helyzet bármelyik pillanatban romolhat.

Borítókép: Zaporizzsjai Atomerőmű (ZNPP) (Fotó: AFP/Anadolu/Stringer)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.