Következő mérkőzések
Skócia
21:002024. június 23.
Magyarország
Svájc
21:002024. június 23.
Németország

Munkanélküliből milliomossá válhat Ilaria Salis + videó

Munkanélküliből milliomossá válhat a Budapesten embervadászatot tartó olasz szélsőbaloldali aktivista. Ilaria Salis közel negyvenéves, de eddig még nem volt állandó munkahelye.

Forrás: Hír TV2024. 05. 21. 13:57
Ilaria Salis (Fotó: KISBENEDEK Attila/ AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meglátogatta a Budapesten embervadászatot tartó olasz szélsőbaloldali aktivistát a baloldaliak és zöldek szövetségének egyik képviselője. Nicola Fratoianni azt mondta az antifának, nem kell aggódnia, a kampánya zavartalanul folyik – számolt be róla a Hír TV.

Próbáltam átadni neki, amit érzékelek a hétköznapokban, vagyis a nagy szeretetet, szolidaritást és a mozgósítást azért, hogy megválasszák. Azt hiszem, örült neki

 – mondta a képviselő.

Ilaria Salist tavaly február 11-én vették őrizetbe Budapesten. Ügyvédei számítása szerint a jövő héten hagyhatja el a börtönt, az elsőfokú ítéletig Budapesten házi őrizetbe kerül tizenhatmillió forint óvadék fejében. Paolo Ciani, a Demokrata Párt képviselője elmondta: ez egy helyes folyamat eredménye volt, a megfelelő időben feltett kérdésekkel. 

Annak a gyümölcse, hogy egyesek nagylelkűségével találtak neki egy lakást, ahol letöltheti a házi őrizetét. Tehát egy jól elkészített beadvány és mindenki együttműködése segített

 – magyarázta a politikus.

Ilaria Salist hazájában 29 alkalommal jelentették már fel és négyszer el is ítélték. Olasz lapértesülések szerint a közel negyvenéves nőnek állandó munkahelye még nem volt, időnként helyettesítő tanárként dolgozott általános iskolákban. Júniustól azonban havi nettó 8000 eurós, vagyis hozzávetőleg 3,2 millió forintnyi alapfizetést kaphat, ami öt év alatt közel 200 millió forintnyi összegre rúg. Ehhez jön még a jelentős költségtérítés.

Az olasz jobboldali pártok szerint Salis példája semmilyen szempontból sem pozitív, ha elítélik, akkor oktatni sem szabad visszaengedni a volt tanárnőt.

Mint arról korábban beszámoltunk, tavaly februárban egy szélsőbaloldali csoport Magyarországon több embert is megtámadott és komoly sérüléseket okozott az ártatlan járókelőknek. Volt olyan áldozat, akinek a fejét annyira ütötték, hogy huszonöt öltéssel kellett összevarrni. A támadások után a menekülő szélsőbaloldali csoport tagjai közül többeket is elfogott a rendőrség.

Borítókép: Ilaria Salis (Fotó: AFP/Kisbenedek Attila)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.