Következő mérkőzések
Ausztria
21:002024. június 17.
Franciaország
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia

Putyin Üzbegisztánban tárgyal, komoly együttműködés alakult ki a két ország között + videó

Az orosz elnök és hivatali kollégája több fontos témakörben egyeztet. Vlagyimir Putyin és Savkat Mirzijojev először négyszemközt tárgyal.

2024. 05. 27. 11:04
A Szputnyik orosz állami ügynökség által terjesztett fotón Vlagyimir Putyin orosz elnök és Savkat Mirzijojev üzbég elnök 2024. május 27-én. (Fotó: Szergej BOBILJOV / POOL / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Oroszország és Üzbegisztán elnöke, Vlagyimir Putyin és Savkat Mirzijojev tárgyalásokat folytat az orosz vezető látogatása alkalmával. Erről számolt be a Ria Novosztyi orosz állami hírügynökség. A felek több fontos kérdésben is egyeztetnek.

A Szputnyik orosz állami ügynökség által terjesztett fotón Vlagyimir Putyin orosz elnök és Savkat Mirzijojev üzbég elnök 2024. május 27-én. (Fotó: Szergej BOBILJOV / POOL / AFP)
A Szputnyik orosz állami ügynökség által terjesztett fotón Vlagyimir Putyin orosz elnök és Savkat Mirzijojev üzbég elnök 2024. május 27-én. (Fotó: Szergej Bobiljov/AFP)

A vezetők először négyszemközt tárgyalnak, ezután az orosz–üzbég tárgyalások kibővített formában, delegációk részvételével folytatódnak. 

Putyin és Mirzijojev országaik kétoldalú kapcsolatairól és azok fejlesztési lehetőségeiről tárgyal, de eszmecserét folytatnak az aktuális regionális kérdésekről is. Moszkva és Taskent számos területen működik együtt. Ezek pedig a kereskedelem, az energia, az ipar, a katonai-műszaki terület, a kulturális és humanitárius kapcsolatok és egyebek.

Borítókép: A Szputnyik orosz állami ügynökség által terjesztett fotón Vlagyimir Putyin orosz elnök és Savkat Mirzijojev üzbég elnök 2024. május 27-én. (Fotó: Szergej Bobiljov/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.