A francia Nemzeti Tömörülés megszilárdította vezető pozícióját

Előrejelzések szerint a jobboldali párt abszolút többséget szerezhet az új parlamentben.

Forrás: Bloomberg2024. 06. 23. 12:34
Marine Le Pen utána a párt elnöke, Jordan Bardella érkezik a színpadra, hogy a választókhoz szóljon, miután a francia elnök bejelentette, hogy június 30-ra új parlamenti választásokat ír ki
Marine Le Pen utána a párt elnöke, Jordan Bardella érkezik a színpadra, hogy a választókhoz szóljon, miután a francia elnök bejelentette, hogy június 30-ra új parlamenti választásokat ír ki Fotó: JULIEN DE ROSA / AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 28 éves Jordan Bardella által vezetett pártot a szavazók 33 százaléka támogatja az Odoxa pénteken közzétett felmérése szerint. A Nemzeti Tömörülés megelőzte a baloldali szövetség, az Új Népfront 28 százalékos, valamint Emmanuel Macron elnök mozgalmának 19 százalékos eredményét – írja a Bloomberg.

Az Opinionway és a Vae Solis által szombaton közzétett másik felmérésben a jobboldali párt június 14-hez képest két százalékpontot, 35 százalékra erősödött, míg az Új Népfront három százalékpontot, 28 százalékra, Macron mozgalma pedig két százalékpontot, 22 százalékra.

Az Ipsos szombaton később közzétett felmérése szerint a Nemzeti Tömörülés támogatottsága 35,5 százalékon állt, megelőzve az Új Népfront és Macron mozgalmának 29,5 és 19,5 százalékos támogatottságát.

Mint ismert az európai parlamenti választásokon elért gyenge eredménye után oszlatta fel Macron a nemzetgyűlést

Borítókép: Marine Le Pen utána a párt elnöke, Jordan Bardella érkezik a színpadra, hogy a választókhoz szóljon, miután a francia elnök bejelentette, hogy június 30-ra új parlamenti választásokat ír ki (Fotó: AFP/Julien De Rosa)

 

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.