Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

A szerb és az angol huligánok összecsapásától tartanak Németországban

A labdarúgó Eb egyik legmagasabb kockázatú mérkőzésére kerül sor vasárnap. Csak gyenge világos sört ihatnak a szurkolók ezen a meccsen.

2024. 06. 13. 7:09
A rendőrök őrizetbe veszik a Partizan huligánjait, miután a csapat szurkolóinak két csoportja összecsapott a Crvena Zvezda támogatóival a Szerb Szuperligában 2017. december 13-án Belgrádban. (Fotó: PEDJA MILOSAVLJEVIC / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Retteg a német rendőrség a szerb és az angol csapat összecsapásától a hétvégén kezdődő labdarúgó Európa-bajnokságon. A vasárnapi, gelsenkircheni meccset máris magas kockázatúvá nyilvánították – írta meg a Politico brüsszeli hírportál. A hatóságok a huligánok összecsapásától tartanak.

Az osztrák Marco Gruell és a szerb Szergej Milinkovics-Szavics az Ausztria–Szerbia nemzetközi barátságos mérkőzésen az Ernst Happel Stadionban 2024. június 4-én Bécsben, Ausztriában. (Fotó: Guenther Iby / APA-PictureDesk / APA-PictureDesk az AFP-n keresztül)
Az osztrák Marco Gruell és a szerb Szergej Milinkovics-Szavics az Ausztria–Szerbia nemzetközi barátságos mérkőzésen az Ernst Happel Stadionban 2024. június 4-én Bécsben, Ausztriában (Fotó: Guenther Iby / APA-PictureDesk / APA-PictureDesk az AFP-n keresztül)

A németek ezért a mérkőzés alatt nem szolgálnak fel normál sört a szurkolóknak, csak 2,8 százalékos alkoholtartalmú világos sört bocsátanak eladásra. A szurkolók emellett csak két sört vásárolhatnak egyszerre a stadionon belül – ha többet akarnak, vissza kell menniük és sorba kell állniuk. Persze az alkoholmentes változat mellett is dönthetnek.

Becslések szerint vasárnapra negyvenezer angol szurkolót várnak, plusz nyolcezer szerbet, akik közül 500 huligán – írja a Bild című német bulvárlap. A szerb ultrákról köztudott, hogy gyakran háborús bűnösöket ünnepelnek, míg az angolok Európa-szerte problémákat okoznak.

Lényegesen több lesz a munka, mint egy átlagos Bundesliga-mérkőzésen

 – magyarázta a meccset megelőzően a rendőrség szóvivője. Az egyenruhások támogatást kapnak a szerb és angol kollégáiktól is, akik ismerik a problémás személyeket, és a helyszínen azonosítani tudják őket.

Borítókép: A rendőrök őrizetbe veszik a Partizan huligánjait, miután a csapat szurkolóinak két csoportja összecsapott a Crvena Zvezda támogatóival a Szerb Szuperligában 2017. december 13-án Belgrádban (Fotó: Pedja Milosavljevic / AFP)

Mindent egy helyen az Eb-ről

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.